Ce vrea Marina Tauber și ce a căutat la România TV? Analiză video

Are 36 de ani și a moștenit partidul de la un milionar fugit din țară de teama procurorilor. Deputata e un fel de Diana Șoșoacă a Chișinăului, ocupația principală fiind organizarea unor proteste pentru schimbarea guvernului.
Ce vrea Marina Tauber și ce a căutat la România TV? <span style="color:#990000;font-size:100%;">Analiză video</span>

Participarea Marinei Tauber la o emisiune a postului RTV stârnește reacții din partea opiniei publice, dar și o serie de luări de poziție ale parlamentarilor de la București.

Urmăriți o analiză video de 5 minute, care prezintă situația dramatică din Republica Moldova.

  • Partidul Șor – a cărui vicepreședintă este – promovează agenda lui Putin și încearcă să destabilizeze guvernul pro-occidental din Moldova.
  • Serviciul de Securitate și Informații a reținut mai mulți reprezentanți ai formațiunii pentru primirea unor sume de bani, cel mai probabil din Rusia.
  • RTV a emis un comunicat prin care prezintă scuze în fața telespectatorilor, dar face promisiuni și în fața unor entități nenumite.
  • Marina Tauber încearcă să asambleze o masivă mișcare de protest la adresa Maiei Sandu pentru a le face loc agenților Rusiei care vor schimbarea regimului politic.
ADVERTISING

Republica Moldova a primit din partea statelor occidentale un sprijin puternic în ultimele săptămâni pentru a o proteja de asaltul fără precedent al Rusiei.

Autoritățile de la Chișinău au avut acces la informații astfel încât au reușit să reacționeze rapid în fața diverselor provocări.

E de așteptat ca în următoarele săptămâni noul guvern condus de Dorin Recean să ia măsuri de întărire a securității micului stat de peste Prut, care a devenit un obiectiv strategic pentru Moscova.

„În relația cu Bucureștiul ne dorim aprofundarea parteneriatului strategic, avansarea rapidă în procesul de aderare la Uniunea Europeană, dezvoltarea relațiilor speciale privilegiate, implementarea Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare și realizarea mai multor proiecte de infrastructură”, a spus Recean, aflat în vizită la București în data de 1 martie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇