Ce ar trebui să le spună dl Iohannis elevilor la deschiderea anului școlar

Ce ar trebui să le spună dl Iohannis elevilor la deschiderea anului școlar

Dl Iohannis va reapărea luni în public, nu mă îndoiesc că bronzat și relaxat după vacanță, pentru a deschide anul școlar într-o școală din sectorul 6 al Capitalei.

O alegere abilă: singurul sector cu primar nonPSD performant din București, dar și un mesaj politic, pentru că dl Ciucu este membru PNL. A ajuns dl Iohannis să vampirizeze imaginea altor politicieni, în loc să fie cel care aduce un plus de popularitate.

E oricum un pas înainte după precedenta apariție a președintelui, care a fost publică doar la televizor. De Sfânta Maria, dl Iohannis s-a baricadat practic în portul militar Constanța, într-o festivitate închisă, cu invitați stabiliți pe listă și unde nu a avut acces picior de om obișnuit.

ADVERTISING

O izolare care arată că președintele a aflat din cercetările pe care le primește periodic care îi e relația cu poporul.

Dar în afară de a se feri de reacțiile previzibile, dl Iohannis nu se consideră dator cu vreo explicație, cu vreo îmbunătățire, cu vreo încercare de a recâștiga încrederea poporului al cărui mandat nici nu ascunde că l-ar abandona și mâine pentru o funcție cu protocol mai bun și bani mai mulți. Că doar casele, după cum știm, s-au împuținat și viitorul trebuie să fie prosper.

Dl Iohannis se va duce la deschiderea anului școlar pentru a rosti, nu am nicio îndoială, o sumă de platitudini despre importanța educației, despre nevoia de reformă, despre avortonul România Educată. Foarte probabil să ne asigure din nou că noile legi ale Educației nu vor fi adoptate fără un consens al societății.

Dl Cîmpeanu l-a mimat deja printr-un târg cu sindicatele și cu una dintre cele mai sinistre reacții la critici: "avem de ales între a da curs celor 5 solicitări din 1.000 sau celor 995 cadre didactice din 1.000, care nu au solicitat prelungirea perioadei alocate dezbaterii". Era mai simplu cu o flegmă între ochi.

Dl Iohannis este direct răspunzător pentru actuala formă a legilor Educației, un rebut toxic pe care nimeni în afară de ministrul însuși și blonda sa colaboratoare nu le-au apărat, nu le-au lăudat, nu au reușit să le considere măcar acceptabile.

Este răspunzător pentru că proiectul România Educată a fost lucrat cu nimeni nu știe cine, o echipă anonimă din care au lipsit exact cei competenți să reformeze educația pentru că ei nu bat din călcâie.

Este răspunzător pentru că prin voința sa, ministru al Educației a ajuns dl Cîmpeanu, apt, după cum vedem, să execute cele mai mari siluiri împotriva sistemului de educație, cu un rictus disprețuitor pe figură și un discurs pe măsură.

Dl Iohannis este direct răspunzător pentru că este el însuși profesor, căsătorit cu o profesoară și ar fi trebuit să știe cel mai bine care este situația din sistem, care sunt vulnerabilitățile, de unde trebuie apucate ele.

Este răspunzător pentru că după ce și-a cumpărat 6 case din meditații, girează o lege care împarte sistemul de educație între cei care își pot permite meditații exorbitante și sărăcimea, care trebuie să se mulțumească cu învățământul second-hand.

Este răspunzător pentru că acceptă ideea unui bacaluareat ridicol, în care copiii de la real, care au făcut 5-6 ore de matematica pe săptămână până în clasa a XII-a, vor avea subiecte la matematică la nivelul celor de la „uman”, care nu au mai făcut matematică din clasa a 10, câte două ore pe săptămână, dar vor da și ei examen la matematică.

Este răspunzător pentru că acceptă anularea exigenței academice doar pentru a nu-și pierde premierul.

Dacă ar fi cinstit, ce ar trebui să le spună dl Iohannis elevilor la deschiderea anului școlar:

-că un premier acuzat de plagiat e foarte bun, dacă nu se numește Ponta
-că singura lor șansă de acum înainte vă fi bogăția părinților care să le plătească meditațiile
-că notele lor sunt irelevante și nimeni nici măcar nu se va mai obosi să schimbe asta
-că sfidarea este o atitudine de succes

Moștenirea președintelui profesor Iohannis vor fi mediocritatea, discriminarea și impostura.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇