Arta de a nu rata ocazia să taci

victor.pitigoi

Senior Editor

“A fura idei de la cineva este plagiat. A le fura de la mai mulți este cercetare” (Murphy)

Unii se trezesc vorbind tocmai în momentul când au o strălucită ocazie să tacă și să nu se facă de râsul curcilor în văzul lumii, pe ecranul televizorului sau în lumea mirifică a Internetului.

Ei vorbesc neîntrerupt, se pronunță în ceva ce nu știu, declară ceva de care n-au habar, vorbesc numai și numai de teamă să nu se piardă cumva în anonimat, dacă tac. Cel mai greu le vine să pună punct, ca să respire.

Sunt destui și nu-s niște oarecine. Nu mă credeți? Citiți mai jos:

Din ciclul „Barza, când te-a adus pe tine, a greșit adresa”

“Bă, directore, te-a făcut mămica ta director? Du-te, bă, să te ia barza înapoi!” – Cristian Popescu Piedone,  primarul Sectorului 5, mesaj audio, către unul din directorii primăriei.

ADVERTISING

Din categoria „Guvernul sunt eu”

„Orice variantă în care pleacă Cîțu (sic) înseamnă că lăsăm România fără guvern” – Florin Cîțu, prim ministru.

Din ciclul „Halesc, deci exist”

„Nu halesc personajul și cu asta basta” - Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, despre Liviu Dragnea, fost președinte PSD.

Din categoria „Gabi nu se predă”

„… mă refer aici la conducerea PSD-ului, cu o excepție - Gabi Firea - și la aproape 80% dintre liderii județeni, din păcate. PSD-ul este predat total la Iohannis de actuala conducere” – Liviu Dragnea, fost președinte PSD.

Din ciclul „Înjur,  deci discut”

„Suntem înjurați de mamă și apoi ne cheamă la discuții” – Rareș Bogdan, prim vicepreședinte PNL, europarlamentar, despre USR PLUS.

Din categoria „Pierdut subiect și predicat, aducătorului recompensă”

„Discursul meu, dacă era altcineva în poziția mea, din zona respectivă, care niciodată nu a acceptat justiția, nu s-ar fi retras niciodată dintr-o competiție electorală” – Ludovic Orban, deputat.

Din ciclul „Lâna, porcii, usturoiul și alte programe naționale”

„Acum vă năpustiți să distrugeți până și programele naționale introduse de PSD (…): Tomata, Usturoi, Lână, fermele de porci etc” – Marcel Ciolacu, președinte PSD.

Din categoria „Paiul din ochii lor”

„Ei cu bātālia pe funcții, noi cu problemele oamenilor” – Gabriela Firea, senator

Din ciclul „Nu sunt eu acela”

„Să ştiţi că nu sunt o firmă de advertising”Florin Cîțu, după ce a fost întrebat dacă se consideră vinovat de eşecul campaniei de vaccinare.

Din categoria  „Calule, mănânci ovăz?”

„Nu este scopul meu politic să ajung preşedintele României”George Simion, preşedintele AUR.

Din ciclul „Vrabia mălai visează”

„Trebuie să câștigăm tot, adică să fim cel mai mare partid politic din România, să câștigăm și la europarlamentare, și la locale, prezidențiale, parlamentare. Să câștigăm tot. Să câștigi înseamnă să fii pe primul loc” – Florin Cîțu președintele PNL.

Din categoria „Pedala vaccinării”

„Teoretic, conform cifrelor, un milion de români au trecut documentaţi prin boală, deci un milion au avut boala, estimările sunt undeva la patru milioane de români care au anticorpi şi au trecut prin această boală, aceşti oameni sunt discriminaţi, nimeni nu vorbeşte în favoarea lor, nimeni din statul român, apăsând pedala vaccinării la care unii dintre români sunt reticenţi şi trebuie apăraţi şi acei români şi îi apărăm în măsura logicii şi a bunului simţ” – George Simion, copreședinte AUR.

Atât, de rândul acesta. Dar sunt convins că vor mai fi altele, poate chiar mai multe, rândul viitor. Asta nu depinde de mine. Depinde de ei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇