Un cunoscut regizor columbian a ales să moară la 46 de ani prin sinucidere asistată

Un cunoscut regizor columbian a ales să moară la 46 de ani prin sinucidere asistată

Regizorul Jaime Osorio Márquez, care a fost creator şi regizor al primului serial columbian pentru HBO Max, „A Thousand Fangs” („Mil Colmillos”), a ales să moară la 46 de ani prin sinucidere asistată, vineri, în Columbia, unde eutanasia este legală, anunţă Variety.

El a învins un cancer agresiv la rinichi în 2009 şi apoi în 2012, când i-a revenit şi s-a metastazat. Dar durerea puternică şi intoleranţa din ce în ce mai mare la medicamente l-au obligat să-şi încheie viaţa înainte ca sănătate să i se deterioreze şi mai mult şi să devină o povară pentru familia sa, a spus partenerul său de producţie Federico Duran de la Rhayuela Films, care a fost difuzor pentru „A Thousand Fangs”. 

ADVERTISING

Născut la Cali, Columbia, Osorio a studiat la Universitatea din Rennes, în Franţa. A început să regizeze reclame pentru firme mari, la întoarcerea în ţara natală.

A câştigat multe premii, inclusiv două Cannes Silver Lion şi un Cannes Golden Lion.

El a scris şi regizat filmul său de debut „The Squad” în 2011, care a fost produs de Rhayuela Films împreună cu Alta Films din Spania şi Sudestada Cine, Argentina. 

A veces nuestros caminos cruzan los de unos seres fuera de lo común, seres que llevan consigo una luz que brilla tanto...

Publicată de Pierre de Lapomarède pe Duminică, 26 decembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇