Regina Marii Britanii împlinește 96 de ani: Un omagiu cu Barbie şi cai

Regina Marii Britanii împlinește 96 de ani: Un omagiu cu Barbie şi cai

Regina Marii Britanii, născută la 21 aprilie 1926, sărbătoreşte a 96-a aniversare joi.

Cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, care a urcat pe tron în februarie 1952, împlinește joi 96 de ani. Regina Elisabeta a II-a a călătorit cu elicopterul la Casa Sandringham, reședința din comitatul Norfolk, unde va fi alături de familie și de nepoți. Potrivit BBC, suverana va locui la o fermă de pe proprietatea pe care o adora soțul ei, prințul Philip, ducele de Edinburgh, care a murit în aprilie 2021.

Cu o zi înainte, familia regală a Marii Britanii a publicat pe rețelele de socializare o nouă fotografie a suveranei care reflectă pasiunea acesteia pentru cai.

Elisabeta a II-a apare în această imagine în picioare, între doi ponei, Bybeck Katie şi Bybeck Nightingale, în grădinile Castelului Windsor, acolo unde regina locuiește acum, după ce s-a mutat de la Palatul Buckingham. Fotografia a fost făcută luna trecută, se precizează pe contul oficial de Instagram al familiei regale.

ADVERTISING

Prințul Harry: "De la o anumită vârstă, te plictisești de aniversări"

Imaginea a fost publicată la câteva zile după ce prinţul Harry şi Meghan Markle au vizitat-o pe regină. Într-un interviu difuzat miercuri de postul american de televiziune NBC, ducele de Sussex a spus că bunica lui ar putea minimaliza importanța aniversării sale, întrucât "după o anumită vârstă te plictisești de zilele de naștere".

Regina își va petrece timpul la Wood Farm, o fermă descrisă de fosta menajeră a reginei Teresa Thompson drept "mică și intimă", un loc în care are multe amintiri despre prințul Philip. Ea a mers la Sandringham și la începutul acestui an, unde a sărbătorit urcarea pe tron în 1952.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aniversarea Elisabetei a II-a va fi marcată cu salve de tun, iar premierul britanic Boris Johnson și liderul Partidului Laburist, Keir Starmer, se numără printre primii oficiali care i-au transmis mesaje de felicitare.

Regina se confruntă de mai multe luni cu probleme de mobilitate si a lipsit de la câteva evenimente, inclusiv de la slujba religioasă organizată în memoria prințului Philip.

Cea de-a 96-a aniversare marchează longevitatea fără precedent a suveranei în anul în care ea a devenit primul monarh britanic care va celebra Jubileul de Platină, la 70 de ani de la urcarea pe tron. Elisabeta a II-a i-a depășit pe regina Victoria și George al III-lea, care au trăit 81 de ani și erau singurii monarhi care au depășit pragul celor 80 de ani.

ADVERTISING

Conform datelor Biroului Național de Statistică, regina se numără printre cei 124.000 de cetățeni cu vârste cuprinse între 95 și 99 de ani care trăiesc în Marea Britanie. Aproape trei sferturi dintre aceștia sunt femei.

Happy Birthday Your Majesty!Today as The Queen turns 96, we’re sharing this photograph taken when she was...

Publicată de The Royal Family pe Joi, 21 aprilie 2022

Elisabeta a II-a s-a născut în anul 1926. Ea nu a venit pe lume într-o reședință regală, ci într-un imobil obișnuit din Londra, de pe Bruton Street, unde au locuit la început părinții ei care au devenit regele George al VI-lea și regina mamă Elisabeta.

Regina Elisabeta, omagiată cu o păpușă Barbie

Regina Elisabeta a II-a este celebrată de Barbie printr-o păpuşă de colecţie cu ocazia Jubileului de Platină, informează Reuters.

Producătorul de jucării Mattel a anunţat joi că marchează cei 70 de ani de domnie ai suveranei britanice printr-o păpuşă din seria Tribute Collection.

Îmbrăcată cu o rochie de culoarea fildeşului, accesorizată cu o eşarfă albastră decorată cu medalioane şi panglici miniaturale, păpuşa poartă o tiara inspirată de modelul pe care regina l-a purtat în ziua căsătoriei cu prințul Philip.

Păpuşa omagială va fi vândută în magazinele Harrods, Selfridges şi Hamleys din Londra înaintea festivităţilor prilejuite de Jubileul de Platină care vor avea loc la începutul lunii iunie.

barbie-regina
Foto: Mattel

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇