Priscilla Presley contestă validitatea testamentului fiicei sale

Priscilla Presley contestă validitatea testamentului fiicei sale

Priscilla Presley, soţia legendarului cântăreţ rock-and-roll Elvis Presley, a deschis o acţiune în instanţă pentru a contesta validitatea testamentului fiicei sale.

Lisa Marie Presley, singurul copil al cuplului Priscilla-Elvis Presley, a murit în urmă cu două săptămâni la vârsta de 54 de ani după ce a intrat în stop cardiac, informează BBC.

Documentul depus în instanţă contestă un amendament din 2016 din testamentul Lisei Marie, care o elimină pe mama sa din rândul executorilor fondului ce administrează averea superstarului american.

ADVERTISING

Avocatul Priscillei Presley susţine că acel amendament conţine o scriere eronată a numelui clientei sale şi conţine o semnătură neobişnuită a Lisei Marie.

Într-un document depus la Tribunalul Superior din Los Angeles, avocaţii Priscillei Presley, în vârstă de 77 de ani, afirmă că aceasta a aflat despre existenţa "pretinsului amendament din 2016" abia după moartea fiicei sale.

Dacă va fi înlocuită din consiliul de administraţie al fondului, Priscilla Presley nu va mai putea să administreze bunurile şi averea fiicei sale.

ADVERTISING

Deocamdată nu se ştie cât de mare este averea Lisei Marie, însă mai multe procese intentate în ultimii ani au dezvăluit că finanţele sale fuseseră grav afectate, potrivit CBS News, partenerului american al postului BBC.

Amendamentul contestat în instanţă îi înlocuieşte pe Priscilla Presley şi pe fostul ei manager, Barry Siegel, din calitatea de executori ai averii sale şi îi înlocuieşte cu doi dintre copiii ei, Riley Keough şi Benjamin Keough.

Benjamin Keough a murit însă în 2020 la vârsta de 27 de ani. Riley Keough este o actriţă care s-a remarcat în filmul din 2020 "The Devil All the Time" şi în serialul "The Terminal List", produs de Amazon.

ADVERTISING

Potrivit documentelor depuse în instanţă, Priscilla Presley afirmă că amendamentul nu i-a fost adus niciodată la cunoştinţă în timpul vieţii fiicei sale, aşa cum se cerea în mod expres în testament.

De asemenea, avocaţii ei au declarat că amendamentul nu a fost semnat în prezenţa unor martori şi nici a fost legalizat la un notar. Avocaţii cer anularea "presupusului amendament din 2016" şi revenirea la testamentul autorizat din 2010.

Acest proces în instanţă a fost deschis la mai puţin de o săptămână după ce rudele Lisei Marie Presley au participat la o slujbă memorială publică organizată la reşedinţa familiei Presley, celebra fermă Graceland din Memphis, Tennessee.

În cadrul ceremoniei, Priscilla a citit o poezie despre care a spus că a fost scrisă de una dintre cele trei fiice ale Lisei Marie. Toate cele trei fiice, Riley, Finley şi Harper, au fost prezente la ceremonie.

Cauza oficială a morţii Lisei Marie Presley nu a fost deocamdată anunţată de medicul legist din comitatul Los Angeles.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇