Prințul Harry, discuție live online cu un psiholog celebru: Meghan i-a schimbat perspectiva, îi este „veșnic recunoscător”

Prințul Harry, discuție live online cu un psiholog celebru: Meghan i-a schimbat perspectiva, îi este „veșnic recunoscător”

Prinţul Harry a spus că „s-a simţit întotdeauna uşor diferit” faţă de familia sa, ca și mama lui, și că s-a temut să nu piardă amintirile despre mama sa, prințesa Diana, când a început terapia. Declarațiile au fost făcute într-o discuție live online pe care a avut-o cu un celebru psiholog și autor despre traume și dependențe, dr. Gabor Mate.

Potrivit BBC, în discuție, prințul Harry a mai spus că vrea să-şi „sufoce” copiii cu afecţiune pentru a evita transmiterea oricăror „traume” sau „experienţe negative” din propria sa educaţie.

Discuţia dr. Gabor Mate, un celebru autor despre traume şi dependenţă, a avut loc lângă un şemineu, în California, și s-a axat pe teme despre „trăitul cu pierderi” din memoriile sale, Spare. De altfel, pentru a viziona interviul online, publicul a trebuit să cumpere un exemplar din cartea scrisă de prințul Harry, care a șocat cu relatări fără precedent despre tensiunile dintre membrii regali şi revelaţii personale, informează News.ro.

ADVERTISING

Despre carte: Ducele de Sussex a insistat că nu este o „victimă” şi nici nu caută simpatie și a spus că reacția lui după publicarea controversatei cărţi a fost să se simtă „incredibil de liber”.

„Am simţit că mi s-a luat o greutate uriaşă de pe umerii mei”, i-a spus el doctorului Mate, descriind cartea ca un ajutor pentru alții să încalce tabuul de a vorbi despre problemele de sănătate mintală.

Despre copilărie și sănătatea mintală: Prinţul Harry a descris că în copilărie şi adolescenţă „s-a simţit uşor diferit de restul familiei” sale – şi a avut sentimentul că trăieşte într-o „bulă”, pe care terapia l-a ajutat s-o spargă.

ADVERTISING

Când a fost întrebat despre trăirea unei copilării cu lipsă de îmbrăţişări şi demonstraţii de afecţiune, prințul Harry a spus că, în cazul copiilor săi, „se asigură că îi sufoc cu dragoste şi afecţiune”. „Ca tată, simt o responsabilitate uriaşă de a mă asigura că nu transmit nicio traumă sau... experienţe negative pe care le-am avut când eram copil”, a spus el.

A vorbit în mod repetat despre importanţa terapiei, chiar dacă aceasta ar putea crea un zid între el şi alte relaţii.

În context, a povestit că s-a temut că terapia i-ar putea afecta sentimentele faţă de mama sa, Diana, care a murit într-un accident de maşină la Paris în 1997, când Harry avea 12 ani.

ADVERTISING

„Unul dintre lucrurile de care m-am speriat cel mai mult a fost să pierd sentimentul pe care îl aveam faţă de mama mea”, a spus Prinţul Harry, dar apoi și-a dat seama că nu pierduse acele sentimente şi ajunsese să-şi dea seama „că de fapt ea voia doar să fiu fericit”.

Despre Meghan: Prinţul Harry a vorbit și despre faptul că îi este „veşnic recunoscător” soţiei sale, Meghan, în schimbarea perspectivei, numind-o „o fiinţă umană excepţională”.

În plus, a mărturisit că întâlnirea cu Meghan i-a oferit un „curs accelerat” în experienţa rasismului, pe care a descris-o ca fiind „destul de şocantă”.

Despre droguri: Prinţul Harry a apărat utilizarea medicamentelor psihedelice, spunând că l-au ajutat „să facă faţă traumelor şi durerilor din trecut” şi a fost precum „curăţarea parbrizului”. Consumul de cocaină „nu a făcut nimic pentru mine”, dar că „marijuana este diferită, asta chiar m-a ajutat”, a spus Harry.

În cadrul întâlnirii nu s-a discutat despre cererea ca Harry şi soţia sa Meghan să părăsească Frogmore Cottage - sau dacă va participa sau nu la încoronarea tatălui său. De asemenea, nu au existat menţiuni despre felul în care familia regală, inclusiv fratele său, s-au simţit în legătură cu memoriile sale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇