Regele Charles îi lasă pe Harry și Meghan fără casa din Marea Britanie

Regele Charles îi lasă pe Harry și Meghan fără casa din Marea Britanie

Harry şi Meghan rămân fără domiciliul din Marea Britanie. Regele Charles a retras cuplului plecat în Statele Unite dreptul de a folosi Frogmore Cottage, reşedinţa britanică, după publicarea cărţii „Rezervă”.

Potrivit ziarelor The Sun şi The Telegraph, Palatul Buckingham a trimis „un aviz de evacuare” cuplului, care după plecarea din Marea Britanie în 2020 a lansat atacuri contra monarhiei. 

Frogmore Cottage, o reşedinţă de cinci camere situată lângă Castelul Windsor, la vest de Londra, a fost dăruită ducelui şi ducesei de Sussex de regina Elisabeta a II-a în 2018, ca dar de nuntă. 

ADVERTISING

Lucrările de renovare efectuate de cuplul princiar, cu 2 milioane de euro pe cheltuiala contribuabililor, au şocat, iar prinţul Harry a fost nevoit să le ramburseze odată cu plecarea lui din regat.

Potrivit The Sun, regele Charles nu le-ar fi oferit o nouă reşedinţă celor doi, privându-i astfel de orice adresă regală în timpul rarelor lor călătorii în Marea Britanie, decizie care sună ca o sancţiune după publicarea de către Harry la începutul lunii ianuarie a cărţii sale, „Rezervă”, în care îşi reglează conturile cu familia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Această decizie riscă să agraveze conflictele din familie, în timp ce cuplul contestă deja în faţa justiţiei retragerea protecţiei speciale a poliţiei.

Cu două luni înainte de încoronarea regelui, problema prezenţei lui Harry şi Meghan la ceremonie încă nu a fost decisă oficial, chiar dacă unele mass-media susţin că au fost invitaţi.

Potrivit The Sun, regele i-ar fi cerut prinţului Andrew să locuiască în Frogmore Cottage pentru a reduce costurile din partea fratelui mai mic, care stă în prezent pe luxoasa proprietate Royal Lodge din Windsor.

ADVERTISING

Andrew a căzut în disgraţie după acuzaţiile de agresiune sexuală şi prietenia sa cu finanţatorul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuz sexual de minori.

Regele s-ar gândi să-i retragă şi alocaţia anuală de 250.000 de lire sterline (circa 283.000 de euro).

Contactat de AFP, Palatul Buckingham a refuzat să comenteze această informaţie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇