Kevin Spacey, vizat de alte 7 acuzații de infracțiuni sexuale

Kevin Spacey, vizat de alte 7 acuzații de infracțiuni sexuale

Actorul american Kevin Spacey, deja urmărit penal în Marea Britanie pentru agresiuni sexuale asupra a trei bărbaţi, va trebui să răspundă la noi acuzaţii pentru acelaşi motiv, a anunţat miercuri Parchetul Coroanei.

Crown Prosecution Service a autorizat şapte noi acuzaţii de agresiune sexuală împotriva actorului, , a anunţat într-un comunicat serviciul responsabil cu cele mai sensibile şi complexe anchete din Marea Britanie, transmite AFP.

Potrivit CPS, faptele s-au petrecut între 2001 şi 2004 şi au implicat relaţii sexuale neconsensuale între celebrul actor şi un bărbat, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Starul, de două ori recompensat cu premiu Oscar (pentru "American Beauty" şi "Usual Suspects"), este deja urmărit penal în Marea Britanie pentru patru agresiuni sexuale asupra a trei bărbaţi între martie 2005 şi aprilie 2013, când era director al unui teatru londonez.

El a pledat nevinovat la o audiere preliminară din iulie cu privire la aceste fapte. Procesul ar trebui să aibă loc în iunie 2023.

Acuzaţiile la adresa sa fuseseră formulate în toiul mişcării #MeToo şi al "scandalului Weinstein", după numele producătorului de film american vizat de numeroase acuzaţii de hărţuire şi agresiune sexuală, dezvăluite în toamna lui 2017.

Acestea au avut consecinţe grele asupra carierei lui Spacey, actorul fiind scos de Netflix din distribuţia serialul de succes "House of Cards" în care juca personajul principal.

Noile acuzaţii vin după ce Kevin Spacey a fost găsit nevinovat de agresiune sexuală luna trecută.

Juraţii unei instanţe civile din New York i-au respins acuzaţiile actorului Anthony Rapp la sfârşitul lunii octombrie, care l-a învinuit pe starul de la Hollywood că l-a atins nepotrivit în urmă cu 36 de ani, în timpul unei seri în Manhattan.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇