Harry l-a acuzat pe prințul William că a țipat la el și crede că presa e vinovată pentru un avort spontan suferit de Meghan

Harry l-a acuzat pe prințul William că a țipat la el și crede că presa e vinovată pentru un avort spontan suferit de Meghan

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, au formulat noi critici la adresa familiei regale britanice în ultimele episoade ale unui serial documentar pe care Netflix le-a lansat joi.

Prinţul William, devenit între timp moştenitorul tronului, ar fi ţipat la fratele lui mai mic atunci când acesta l-a informat despre intenţia lui de a renunţa la îndatoririle sale regale în urmă cu aproape trei ani, a dezvăluit Harry, informează Reuters.

În primele episoade ale documentarului, lansate săptămâna trecută, membrii familiei regale au "scăpat" relativ nevătămaţi de dezvăluirile cuplului Harry-Meghan. Însă în ultimele trei episoade, Harry şi-a acuzat rudele că nu au prevenit apariţia unor articole negative în presă şi că, de fapt, le-ar fi încurajat în mod activ.

ADVERTISING

Mai mult, Harry crede că presa este vinovată pentru un avort spontan al soţiei sale.

"Este un joc murdar. Există scurgere de informaţii către presă, dar există şi plantare de informaţii în presă. Aşadar, dacă echipa de comunicare vrea să elimine un articol negativ despre angajatorul ei, ea poate să dea la schimb informaţii despre angajatorul unei alte echipe de comunicare", a declarat prinţul Harry.

Harry a mai spus că el şi fratele său mai mare, William, au văzut ceea ce se întâmpla în biroul tatălui lor, regele Charles, şi s-ar fi pus de acord cu mai multă vreme în urmă să nu procedeze niciodată în acest fel.

ADVERTISING

"Aş fi preferat să fiu distrus mai degrabă în presă decât să fac acest joc, să practic acest business al schimbului de informaţii. Să văd că biroul fratelui meu copiază exact acel lucru pe care noi doi ne-am promis că nu îl vom face niciodată, a fost ceva sfâşietor", susţine prinţul Harry.

Harry şi Meghan, care deţin titlurile de duce şi ducesă de Sussex, au renunţat la îndatoririle lor oficiale în cadrul casei regale britanice în martie 2020, spunând că doreau să îşi continue vieţile în Statele Unite, departe de hărţuirile presei, despre care cei doi au spus că ameninţau să le distrugă sănătatea mintală.

ADVERTISING

Prinţul Harry a oferit detalii şi despre o reuniune de criză organizată la Castelul Sandringham cu două luni înaintea acelui anunţ, la care el a participat alături de prinţul William, prinţul Charles şi regretata regină Elisabeta a II-a.

"A fost îngrozitor să îl văd pe fratele meu ţipând şi strigând la mine şi pe tatăl meu spunând lucruri care pur şi simplu nu erau adevărate, în timp ce bunica mea stătea tăcută acolo şi, într-un fel, părea că încasa toate loviturile", relatează Harry versiunea lui despre cum s-au petrecut faptele.

Atât biroul de presă de la Palatul Buckingham, cât şi cel al prinţului William, Kensington Palace, au anunţat că nu vor face declaraţii în legătură cu documentarul lansat de Netflix.

"E fratele tău"

Într-o altă scenă din noul documentar, cuplul princiar este prezentat în timp ce vorbea despre un fost consilier principal al prinţului William. Acesta a furnizat dovezi într-un proces intentat de către Meghan tabloidului Mail on Sunday pentru publicarea unei scrisori pe care i-o adresase tatălui ei înstrăinat.

Conform acelor dovezi prezentate în instanţă, Jason Knauf, care lucrase şi pentru cuplul Harry-Meghan, a sugerat că Meghan era conştientă la acea vreme în legătură cu riscul ca scrisoarea să ajungă în presă.

"E fratele tău. Nu voi spune nimic despre fratele tău, însă este atât de evident", a declarat Meghan.

Netflix a inclus în acest documentar o declaraţie din partea avocatului lui Jason Knauf, care a acuzat afirmaţii "complet false".

Prinţul Harry a mai spus că el consideră că stresul provocat de procesul intentat tabloidului Mail on Sunday ar fi făcut-o pe Meghan să piardă o sarcină:

"Cred că soţia mea a suferit un avort spontan din cauza lucrurilor pe care le-a făcut Mail on Sunday. Pot să spun că, din câte am văzut, avortul spontan a fost provocat de ceea ce ei încercau să-i facă".

Reprezentanţii publicaţiei Mail on Sunday nu au făcut deocamdată declaraţii pe această temă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇