Giorgia Meloni îl dă în judecată pe solistul trupei Placebo, după ce a numit-o fascistă și rasistă (Video)

Giorgia Meloni îl dă în judecată pe solistul trupei Placebo, după ce a numit-o fascistă și rasistă (Video)

Giorgia Meloni, premierul Italiei, îl dă în judecată pe solistul trupei Placebo, Brian Molko, pentru defăimare, după ce a numit-o fascistă şi rasistă în timpul unui concert la Torino luna trecută.

Molko şi-a lansat discursul plin de insulte de pe scena festivalului Sonic Park, relatează presa italiană.

La scurt timp după aceea, procurorii din Torino au deschis o anchetă împotriva sa.

Meloni nu a comentat public această problemă, deşi BBC i-a abordat echipa pentru o reacţie.

Videoclipurile de la concertul Placebo postate pe reţelele sociale îl arată pe Molko referindu-se la Meloni şi folosind cuvintele „fascist, rasist” în italiană, în uralele publicului.

Placebo insultano Giorgia Meloni durante concerto: “LA MELONI? FASCISTA, RAZZISTA, PEZZO DI M...”

Câteva zile mai târziu, surse au declarat agenţiei de presă italiene Ansa că procurorii din Torino au deschis o anchetă asupra incidentului pentru „defăimare a instituţiilor [publice]”.

ADVERTISING

Meloni este liderul partidului de extremă dreapta Fraţii Italiei şi conduce cel mai de dreapta guvern al Italiei de după Al Doilea Război Mondial. Ea a mai intentat procese pentru defăimare în trecut. Anul trecut, a iniţiat acţiuni în justiţie pentru defăimare penală agravată împotriva editorilor ziarului Domani.

Domani a susţinut că Meloni a încercat să ajute un deputat din propriul său partid să câştige un contract guvernamental pentru a-şi procura măşti sanitare în timpul pandemiei de Covid-19.

ADVERTISING

Meloni a respins acuzaţia şi a cerut daune în valoare de 25.000 de euro de la ziar. Procesul este programat să înceapă în iulie 2024.

De asemenea, ea a intentat un proces pentru defăimare împotriva lui Roberto Saviano, jurnalist şi autorul cărţii Gomora, pentru că a numit-o „bastardă” în timpul unui interviu TV în 2020, în care a denunţat-o pentru atacuri asupra ONG-urilor de salvare a migranţilor. Procesul a fost amânat până în octombrie. Dacă va fi găsit vinovat, Saviano riscă până la trei ani de închisoare.

ADVERTISING

Conform legislaţiei italiene, unele cazuri de defăimare pot fi penale şi pot fi pedepsite cu închisoare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇