Gerard Depardieu, interogat ore în șir la poliție UPDATE

Gerard Depardieu, interogat ore în șir la poliție <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Actorul Gerard Depardieu, unul dintre giganţii cinematografiei franceze şi mondiale care este deja inculpat pentru viol într-un alt dosar, a fost chemat la poliţie, la Paris, pentru a fi audiat pe baza denunţurilor formulate împotriva sa de două femei care îl acuză de agresiuni sexuale.

UPDATE Gerard Depardieu a părăsit secţia de poliţie unde a fost interogat timp de peste opt ore, a anunţat avocatul său, Christian de Saint-Palais, reiterând că actorul îşi apără nevinovăţia.

El a precizat că actorul a părăsit secţia de poliţie, dar a refuzat să spună dacă va trebui să revină în zilele următoare.

O decoratoare care lucra în echipa filmului „Les Volets Verts”, regizat de Jean Becker, îl acuză pe starul francez că a agresat-o sexual în 2021.

ADVERTISING

Ea a depus o plângere în februarie 2024 pentru agresiune sexuală, hărţuire sexuală şi insulte sexiste.

Faptele ar data din septembrie 2021 şi s-ar fi petrecut într-o vilă privată din Paris, transmite AFP.

Cealaltă plângere a fost formulată de o fostă asistentă de regie, care l-a acuzat pe starul francez de agresiune sexuală în 2014.

Celebrul actor este inculpat din 2020 pentru viol şi agresiune sexuală asupra unei tinere actriţe, Charlotte Arnould.

Actriţa Helene Darras a depus şi ea o plângere împotriva lui pentru agresiune sexuală în timpul unor filmări din 2007, însă acea plângere a fost clasată de Parchetul din Paris pentru prescrierea faptelor.

În Spania, Gerard Depardieu este vizat de o plângere formulată de jurnalista şi scriitoarea Ruth Baza, care îl acuză că a violat-o în 1995.

"Niciodată, dar absolut niciodată, nu am abuzat o femeie", a declarat actorul francez, în vârstă de 75 de ani, într-o scrisoare deschisă publicată în octombrie 2023 în cotidianul Le Figaro, referindu-se la acuzaţiile formulate de Charlotte Arnould.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇