Fiica lui Bruce Willis a vorbit despre forma "foarte agresivă" de demență a starului: "Văd iubire când sunt cu el"

Fiica lui Bruce Willis a vorbit despre forma "foarte agresivă" de demență a starului: "Văd iubire când sunt cu el"

Tallulah Willis, fiica lui Bruce Willis, a explicat de ce este important pentru familia ei să vorbească deschis despre demența frontotemporală de care suferă actorul.

Starul de la Hollywood, în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu demență frontotemporală (FTD) la un an după ce familia lui a dezvăluit că el suferă de afazie, o boală care îi afectează abilitățile cognitive și de vorbire.

"Ce se întâmplă cu tatăl meu - are o afecțiune cognitivă foarte agresivă, o formă de demență care este foarte rară", a spus Tallulah Willis (29 de ani), joi, la "The Drew Barrymore Show".

ADVERTISING

Ea a adăugat că au fost sinceri cu privire la această afecțiune pentru că "așa suntem noi ca familie", relatează Sky News.

"Însă, de asemenea, este important pentru noi să răspândim conștientizarea despre FTD pentru că nu există suficientă informație despre așa ceva. Dacă putem să ne asumăm ceva cu care ne confruntăm ca familie… și să ajutăm alți oameni să schimbe situația, să facă ceva frumos din asta, este cu adevărat special pentru noi", a adăugat ea.

Tallulah Willis a mărturisit că nu auzise de FTD înainte de diagnosticul tatălui său. Ea a spus că unul dintre modurile în care își petrece timpul cu el este să asculte muzică împreună: "Este ceva special să asculți muzică și să rămâi în această energie a iubirii."

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"O zi cu adevărat frumoasă pentru mine de a mă vindeca este să devin un fel de arheolog pentru lucrurile tatălui meu, lumea lui, mărunțișurile lui", a adăugat ea.

Întrebată despre starea de sănătate a actorului, Tallulah Willis a răspuns: "E același, ceea ce am învățat că este cel mai bun lucru pe care îl poți cere. Văd iubire când sunt cu el, e tatăl meu și mă iubește."

În urmă cu mai multe luni, tânăra a scris un eseu pentru revista Vogue despre boala tatălui ei. "A început cu un fel de lipsă vagă de reacție, pe care familia a pus-o pe seama pierderii auzului la Hollywood (…)", a mărturisit ea, adăugând că apoi apatia lui s-a extins.

ADVERTISING

"Încă știe cine sunt și i se luminează fața când intru în cameră. S-ar putea să știe întotdeauna cine sunt, în afară de zilele proaste. O diferență între FTD și demența provocată de Alzheimer este că, cel puțin în faza timpurie a bolii, prima se caracterizează prin deficiențe de limbaj și deficite motorii, în timp ce a doua se manifestă prin mai multe pierderi de memorie", a explicat ea.

"Continui să alternez între prezent și trecut când vorbesc despre Bruce: el este, el a fost, el este, el a fost. Asta fiindcă am speranțe pentru tatăl meu pe care nu vreau să le abandonez", a mai spus fiica actorului.

Bruce Willis s-a retras din showbiz din cauza luptei sale cu afazia, o boală a creierului care determină deteriorarea abilităților lingvistice. În februarie, familia lui a anunțat că boala a avansat și că a fost diagnosticat cu demență frontotemporală (FTD).

În prezent, Willis este îngrijit de soția sa Emma Heming, cu care are două fiice: Mabel, 11 ani, și Evelyn, 9 ani.

Actorul mai are trei fiice adulte - Rumer (35 de ani), Scout (32 de ani) și Tallulah (29 de ani) - cu fosta sa soție Demi Moore (60 de ani), cu care a rămas în relații bune după divorț.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇