Elon Musk recunoaște că ia ketamină împotriva depresiei și sugerează că e un lucru bun pentru investitori

Elon Musk recunoaște că ia ketamină împotriva depresiei și sugerează că e un lucru bun pentru investitori

Elon Musk susţine că ketamina i-a fost utilă în tratarea episoadelor sale depresive ocazionale şi a sugerat că administrarea medicamentului este benefică pentru investitorii din companiile sale.

Musk, vorbind cu fostul prezentator al CNN Don Lemon, într-un interviu care a fost postat online luni, a susţinut că ia ”o cantitate mică, o dată la două săptămâni”, uneori mai rar, pentru a trata ceea ce el a descris drept ”valuri chimice” care îi pot provoca depresie.

”Ketamina este utilă pentru a scăpa de o stare de spirit negativă”, a declarat directorul general al Tesla şi SpaceX.

ADVERTISING

Musk a fost întrebat de Lemon dacă ketamina ar putea fi ”o piedică” pentru contractele sale guvernamentale şi statutul lui pe Wall Street. Musk a negat, apoi a făcut referire la ceea a spus în trecut pentru a-şi explica consumul de medicamente.

”Din punctul de vedere al Wall Street, ceea ce contează este execuţia. Creezi valoare pentru investitori”, a spus Musk.

Apoi a continuat să prezinte evaluarea şi vânzările Tesla. ”Din punctul de vedere al investitorilor, dacă iau ceva, ar trebui să iau în continuare”, a precizat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Musk a adăugat că a menţionat iniţial consumul de ketamina pe bază de reţetă pe X, ”pentru că m-am gândit, poate că acesta este ceva care ar putea ajuta alţi oameni”.

Consumul de ketamina de către Musk a fost raportat pentru prima dată de Wall Street Journal. Într-un articol pe această temă, ziarul a scris că unii directori ai Tesla şi SpaceX erau îngrijoraţi de consumul de droguri al lui Musk.

Lemon l-a întrebat pe Musk dacă ”abuzează” vreodată de ketamina, despre care miliardarul a spus că o ia sub supravegherea unui medic.

ADVERTISING

Musk a răspuns: ”Nu cred. Dacă foloseşti prea multă ketamină, nu poţi cu adevărat să duci la bun sfârşit ceea ce faci, iar eu am mult de lucru.”

În ultimii ani, ketamina - un anestezic puternic - a atras mai multă atenţie ca potenţial tratament pentru persoanele care caută terapii alternative pentru depresie, anxietate şi alte afecţiuni.

Medicamentul a fost recent legat de moartea actorului din serialul ”Friends” Matthew Perry, care a murit din cauza ”reacţiei acute la ketamina”, potrivit unui raport de autopsie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇