Dwayne "The Rock" Johnson, președinte? "Am fost rugat de partide unul după altul să candidez!"

Dwayne "The Rock" Johnson, președinte? "Am fost rugat de partide unul după altul să candidez!"

Actorul Dwayne „The Rock” Johnson susţine că mai multe partide politice l-au curtat „unul după altul” în 2022, după ce un sondaj de opinie a indicat că 46% din americani l-ar fi susținut în alegerile prezidențiale.

Johnson a spus în podcast-ul „What Now?”, realizat pe Spotify de Trevor Noah, că un sondaj din 2021 la care au participat 30.000 de americani a determinat partidele să-l caute pentru a-l întreba dacă ar fi interesat să se înscrie în cursa pentru alegerile prezidențiale, relatează The Guardian.

ADVERTISING

Sondajul a arătat că 46% din americani l-ar susține în cursa electorală, iar acest sprijin a atras interesul partidelor asupra sa, a dezvăluit actorul în vârstă de 51 de ani.

"Am fost foarte uimit și foarte onorat. O să vă fac o mărturisire: la sfârșitul anului 2022, am fost vizitat de partide ca să mă întrebe dacă voi candida (…). A fost mare lucru și a apărut din senin. Erau unul după altul și au adus în discuție acel sondaj, au adus și propria lor cercetare profundă care dovedea că, dacă aș fi luat-o vreodată pe acel drum, aș fi un concurent veritabil", a spus starul supranumit "The Rock".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Totul era de necrezut fiindcă acesta nu a fost niciodată obiectivul meu. Obiectivul meu nu a fost niciodată să fiu în politică. Ca fapt divers, sunt multe lucruri din politică pe care le urăsc", a precizat el.

Johnson, care s-a descris drept "centrist" și "independent politic" și care a sprijinit public campania din 2020 a președintelui Joe Biden, și-a exprimat deschis în trecut tentația de a candida în alegeri. "Nu pot nega că gândul de a fi guvernator, gândul de a fi președinte, este ademenitor", a spus el în 2016 pentru GQ. Un an mai târziu, el a declarat pentru Variety că lua serios în considerare să intre în campania prezidențială din 2024.

ADVERTISING

De altfel, și serialul său, "Young Rock", are ca subiect intrarea lui în campania prezidențială din 2032, iar Johnson își interpretează versiunea din viitor, iar fiecare episod include interviuri despre momentele importante din viața lui.

Johnson a abordat și pe Instagram tema sondajului din 2021: "Nu cred că Părinții Fondatori (personalitățile care au elaborat constituția SUA - n.red.) s-au gândit vreodată la un tip de 1,93 metri, chel, tatuat, jumătate negru, jumătate samoan, băutor de tequila, care conduce o camionetă (…), dar dacă s-ar întâmpla vreodată, aș fi onorat să vă slujesc pe voi, poporul", a scris el.

Însă anul trecut actorul a părut că dă înapoi, spunând la CBS Mornings că această opțiune "nu este pe masă" din cauza îndatoririlor lui de părinte a trei fete care au acum 22, 7 și 5 ani. "Cel mai important lucru pentru mine este să fiu tată, numărul unu, mai ales în această perioadă, una vitală pentru fiicele mele", a subliniat el.

Johnson a afirmat în podcast-ul lui Noah că rolul de luptător de wrestling l-a ținut departe de fiica lui cea mare, Simone. "Și nu vreau asta pentru cele mici acum", a precizat el.

"Asta a fost una dintre principalele mele discuții cu partidele, care ziceau 'Da, dar alții au făcut asta'", a continuat Johnson.

Starul nu a exclus, totuși, complet ideea unei candidaturi în viitor. "Dacă până la urmă asta dorește lumea, atunci sigur că o să o iau în considerare", a subliniat el.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇