Corectitudinea politică a lovit și Queen. O îndrăgită melodie a fost scoasă de pe albumul Greatest Hits

Corectitudinea politică a lovit și Queen. O îndrăgită melodie a fost scoasă de pe albumul Greatest Hits

Poate că „fetele cu fundul mare” încă fac lumea rock-ului să se învârtă, însă nu o mai fac de pe albumul Greatest Hits al Queen.

O nouă versiune a celui mai bine vândut album din istoria trupei a fost lansată fără melodia „Fat Bottomed Girls” de Universal Music Group pentru Yoto, o platformă audio pentru copii, potrivit Billboard.

„Introducerea ideală în lumea muzicii Queen pentru tinerii melomani, coloana sonoră ideală pentru petreceri de dans în bucătărie sau de cântat în grup în călătorii și multe, multe altele”, descriu cei de la Yoto albumul cenzurat.

ADVERTISING

Ei insistă însă să-i avertizeze pe părinți că și așa tot trebuie să fie atenți: „Unele versuri conțin teme pentru adulți, inclusiv referiri ocazionale la violență și droguri. Sunt melodiile originale, needitate. Nu conțin înjurături, dar acordul părinților e indicat”.

Albumul-compilație a fost lansat pe 26 octombrie 1981 și includea cele mai îndrăgite cântece ale legendarei trupe rock de până la acel moment.

Greatest Hits rămâne până în ziua de azi cel mai bine vândut album al Queen și cel mai bine vândut album din istoria Marii Britanii.

ADVERTISING

Melodia „Fat Bottomed Girls” a fost scrisă de chitaristul Brian May în 1978. May a povestit că l-a avut pe Freddie Mercury în minte când a compus-o, pentru că solistul Queen mereu a apreciat femeile și bărbații cu fizic mai robust.

Decizia casei de discuri a fost aspru criticată și de industrie, dar și de fani.

„Cultura woke (trezită - n.red.) a luat-o complet razna!”, „E pur și simplu revoltător”, au comentat unii, în timp ce alții au atras atenția că, de fapt, cântecul e o celebrare a femeilor plinuțe și prin excluderea sa efectul obținut este exact opusul celui dorit.

Queen - Fat Bottomed Girls (Official Video)

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇