Bob Dylan și-a vândut întregul catalog muzical pentru 300 de milioane de dolari

Bob Dylan și-a vândut întregul catalog muzical pentru 300 de milioane de dolari

Cântărețul Bob Dylan şi-a vândut întreg catalogul muzical, care cuprinde peste 600 de melodii de-a lungul a 60 de ani, companiei Universal Music Publishing Group.

Acordul încheiat între Dylan și companie a fost anunțat luni, informează CNN.

Termenii înțelegerii nu au fost dezvăluiți, dar New York Times spune că se estimează că a primit peste 300 de milioane de dolari.

„A reprezenta lucrările unuia dintre cei mai mari compozitori din toate timpurile este atât un privilegiu, cât și o responsabilitate”, a declarat Jody Gerson, CEO al Universal Music Publishing Group.

ADVERTISING

„Strălucitoare și emoționante, frumoase, perspicace și provocatoare, cântecele sale sunt atemporale - indiferent dacă au fost scrise acum mai bine de jumătate de secol sau ieri”, a adăugat reprezentantul Universal Music.

Săptămâna trecută, și Stevie Nicks și-a vândut catalogul muzical printr-o tranzacție estimată la 100 de milioane de dolari.

Bob Dylan, în vârstă de 79 de ani, are numeroase piese celebre, printre care ”The Times They Are a-Changin”, "Like a Rolling Stone" și "Mr. Tambourine Man".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La începutul acestui an, a lansat prima sa piesă din ultimii opt ani numită „Murder Most Foul”, o melodie de 17 minute despre asasinarea președintelui american John F. Kennedy.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇