Alain Delon va fi înmormântat alături de cei 35 de câini

Alain Delon va fi înmormântat alături de cei 35 de câini

Alain Delon va fi înmormântat la mijlocul săptămânii la Douchy (Loiret), unde a trăit aproape o jumătate de secol, în cea mai strictă intimitate, conform dorinţei actorului.

Înmormântarea va avea loc în capela în care el însuşi a planificat, alături de cei 35 de câini ai săi.

Actorul se hotărâse înainte de moartea sa: nu dorea un omagiu naţional şi se opunea oricărei ceremonii de acest gen. Totuşi, potrivit informaţiilor BFM TV, o ceremonie mai puţin solemnă şi care ar permite publicului (căruia spunea că îi datorează totul) să îi aducă un ultim omagiu este luată în considerare la o dată ulterioară.

ADVERTISING

Alain Delon deţinea domeniul Brûlerie din Douchy din 1971, când s-a mutat acolo împreună cu Mireille Darc. În acest mic sat din Gâtinais, cu 1.373 de locuitori, toată lumea l-a văzut pe actor.

Construit în timpul Primului Imperiu şi transformat apoi în centru de vacanţă SNCF în anii 1950, Château de La Brûlerie a „ars” apoi, potrivit primarului Abel Martin. „Alain Delon a demolat castelul pentru a-şi construi actuala proprietate”, spune el.

Păstrând doar dependinţele, cuplul Delon-Darc a creat un lac pe locul castelului, în mijlocul unui parc gigantic de câteva zeci de hectare înconjurat de ziduri înalte. În interior, Alain Delon a păstrat totul simplu, singurul lucru care se ştia în sat era că a construit acolo o sală de cinema.

ADVERTISING

Deşi s-a mutat în Elveţia în anii '80, actorul s-a stabilit din nou acolo împreună cu Rosalie van Breemen, mama celor mai mici doi copii ai săi. Anouchka şi Alain-Fabien s-au născut la Gien (Loiret) în anii 1990.

În această casă în care s-a refugiat din iulie 2023 „s-a stins în pace” duminică dimineaţa, potrivit unui mesaj trimis AFP de cei trei copii ai săi.

De la anunţul morţii sale, fanii actorului s-au adunat la Douchy pentru a-i aduce un ultim omagiu.

ADVERTISING

Duminică, zeci de persoane au trecut pe la una dintre intrările domeniului, situat în mijlocul acestei păduri din Loiret, pentru a depune flori, lumânări, DVD-uri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇