A murit unul dintre creatorii serialului animat Scooby-Doo

A murit unul dintre creatorii serialului animat Scooby-Doo

Producătorul şi scenaristul Joe Ruby, creatorul serialului de animaţie ”Scooby-Doo” alături de Ken Spears, a decedat miercuri din cauze naturale în oraşul Westlake Village, California, la vârsta de 87 de ani.

Printre serialele create de Ruby şi Spears în cadrul studioului de animaţie Hanna-Barbera s-au numărat ”Scooby-Doo, Where Are You?”, ”Dynomutt” şi ”Jabberjaw”.

''Nu a încetat niciodată să scrie şi să creeze, în ciuda vârstei înaintate.'', a spus nepotul acestuia, Benjamin Ruby, informează site-ul revistei Variety.

ADVERTISING

''Datorită lui Joe Ruby, dimineţile de sămbătă au fost speciale pentru atât de mulţi copii, printre care m-am numărat şi eu. A fost unul dintre cei mai prolifici creatori din industria noastră, care ne-a dăruit unele dintre personajele cele mai apreciate de animaţie şi era o încântare să-l avem invitat în studio.

Scooby-Doo a fost un îndrăgit prieten pe ecrane timp de peste 50 de ani, lăsând în urma sa o moştenire durabilă, care a inspirat şi amuzat generaţii întregi. Noi, cei de la Warner Bros. Animation, avem privilegiul şi onoarea de a duce mai departe această moştenire şi de a transmite cele mai calde gânduri către apropiaţii săi'', a declarat Sam Register, preşedintele Warner Bros. Animation şi Blue Ribbon Content.

ADVERTISING

A murit un membru fondator al formaţiei Vama Veche

Scooby-Doo a fost lansat în 1969

Serialul ''Scooby-Doo'' a fost lansat de postul CBS în 1969 după ce a trecut prin mai multe versiuni. A fost creat cu intenţia de a fi un serial cu un conţinut mai blând, în parte ca urmare a criticilor privind violenţa din desene animate precum ''Space Ghost''.

Împreună cu desenatorul Iwao Takamoto, Ruby şi Spears au încercat mai multe titluri şi abordări, cum ar fi ca personajele să facă parte dintr-o trupă rock, înainte de a stabili distribuţia şi personajele show-ului animat, devenite între timp clasice: Freddie, Velma, Daphne, Shaggy şi câinele din rasa dog german, pe nume Scooby-Doo.

ADVERTISING

Ruby şi Spears au scris primele cinci episoade, supervizând şi editând restul episoadelor din primul sezon. Serialul original a fost difuzat până în 1976, fiind urmat de numeroase seriale derivate şi filme de lungmetraj.

Antonio Banderas a anunțat că s-a vindecat de COVID-19

Citește și alte știri din Monden:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇