A murit actorul Ryan O'Neal, cunoscut din filmul "Love Story" și serialul "Bones"

A murit actorul Ryan O'Neal, cunoscut din filmul "Love Story" și serialul "Bones"

Actorul american Ryan O’Neal, cunoscut pentru rolurile din filmele lui Stanley Kubrick, „Love Story” şi „Barry Lyndon”, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 82 de ani, conform unui anunţ făcut de fiul său.

„Este cel mai greu lucru pe care l-am avut vreodată de spus, dar asta este. Tatăl meu a murit liniştit astăzi”, a anunţat pe Instagram fiul său, Patrick O’Neal.

Originar din Los Angeles, Ryan O'Neal s-a antrenat ca boxer înainte de a se apuca de actorie şi a reuşit să pătrundă în showbiz în 1964, când a obţinut rolul lui Rodney Harrington în serialul de succes "Peyton Place", difuzat în prime-time de ABC.

Peyton Place - Mia Farrow & Ryan O' Neal

Ryan O'Neal a devenit faimos în 1970 după ce a jucat în "Love Story", o poveste de dragoste în care a interpretat rolul unui student la drept de la Harvard care se îndrăgosteşte de o tânără nevoită să lucreze la bibliotecă pentru a-şi plăti studiile. Rolul i-a adus o nominalizare la Oscar.

ADVERTISING

O replică cheie din film a devenit una dintre cele mai memorabile expresii de la Hollywood: "În dragoste nu trebuie niciodată să spui îmi pare rău". Filmul a avut o continuare în 1978, "Oliver's Story", cu O'Neal şi Candice Bergen în rolurile principale.

From the archives: Ryan O'Neal and Ali MacGraw on filming "Love Story"

Ulterior, el a mai jucat în "Barry Lyndon", regizat de Stanley Kubrick în 1975, o satiră socială care explorează obiceiurile secolului al XVIII-lea, transmite AFP.

De asemenea, Ryan a înregistrat un succes major în comedia romantică din 1972 "What's Up, Doc?", cu Barbra Streisand şi regizată de Peter Bogdanovich, care l-a regizat pe O'Neal şi în succesul din 1973 "Paper Moon", în care a jucat şi tânăra fiică a actorului de atunci.

ADVERTISING

Rolul ei de debut în această dramă i-a adus lui Tatum O'Neal un Oscar la 10 ani. A apărut din nou alături de tatăl ei în comedia lui Bogdanovich "Nickelodeon" din 1976, alături de Burt Reynolds.

Aproape de finalul carierei sale, O'Neal a avut un rol recurent din 2005 până în 2017 în serialul poliţist "Bones".

Bones - Working With Ryan O'Neal (Paley Center, 2008)

Actorul a fost cunoscut şi pentru relaţia sa tumultuoasă cu actriţa Farrah Fawcett, care a durat câteva decenii. Farrah Fawcett a murit de cancer în 2009, în aceeaşi zi cu Michael Jackson.

ADVERTISING

După moartea actriţei, Ryan O'Neal s-a aflat în centrul unei dispute privind un portret al lui Farrah Fawcett semnat Andy Warhol, revendicat de Universitatea din Texas. După o bătălie în justiţie, un tribunal din California a recunoscut în 2013 că Ryan O'Neal este proprietarul portretului.

Actorul avusese anterior probleme cu legea. În 2009, el a fost condamnat la un program de dezintoxicare de 18 luni, după ce poliţia i-a arestat pe el şi pe fiul său Redmond şi a găsit metamfetamină în locuinţa lor din Malibu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇