Clipul zilei: Nu mai faceți selfie în gondolă! (Video)

Clipul zilei: Nu mai faceți selfie în gondolă! (Video)

Un grup de turiști asiatici a căzut în apa tulbure și rece a unui canal din Veneția, după ce gondola în care se aflau s-a răsturnat, pentru că nu voiau să stea jos şi să nu mai facă selfie-uri.

Gondolierul, care încercase o manevră dificilă în timp ce naviga pe sub un pod din apropierea pieței San Marco, a ajuns și el în apă.

Potrivit presei italiene, grupul de turişti din China se tot fâţâise în gondolă și făcea selfie-uri, ceea ce a dezechilibrat ambarcaţiunea, pentru că manevra gondolierului pe sub pod ar fi necesitat echilibrul maxim de greutate la bord.

ADVERTISING

Dar pasagerii au ignorat ordinele lui de a se așeza și au continuat să se ridice și să facă fotografii, răsturnând astfel gondola.

O postare pe pagina de Instagram a Venezia Non è Disneyland (Veneția nu este Disneyland), un cont creat de tinerii venețieni pentru a prezenta necazurile turiștilor din oraș, precizează că toţi chinezii au scăpat cu bine din apă.

Tourists fall from gondola into murky Venice canal

În 2020, asociația de gondolieri din Veneția a redus capacitatea ambarcațiunilor, dând vina pe povara crescută a turiștilor „supraponderali”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Limita unei gondole da nolo, care oferă turul clasic al canalelor orașului, a fost redusă de la șase la cinci persoane, în timp ce pe o gondola da parada, bărci folosite în principal pentru a traversa Marele Canal, numărul a scăzut de la 14 la 12 pasageri.

„Este adevărat că, în comparație cu acum 10 sau 15 ani, turiștii cântăresc ceva mai mult”, a declarat Andrea Balbi, președintele asociației gondolierilor din Veneția, pentru The Guardian.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇