A fost anunțată cauza morții cântăreței Sinéad O'Connor

A fost anunțată cauza morții cântăreței Sinéad O'Connor

Cântăreața irlandeză Sinéad O’Connor, cunoscută în special pentru melodia emblematică „Nothing Compares To You”, a fost găsită fără viață în locuința sa din Londra, în luna iunie, iar acum au fost anunțate concluziile autopsiei.

Sinéad O’Connor a murit pe 26 iulie, la vârsta de 56 de ani. Decesul s-a produs din cauze naturale, iar cercetarea s-a încheiat, a anunțat marți serviciul de medicină legală din Southwark, Londra, relatează BBC.

La o zi după anunțarea decesului, poliția a transmis că nu au existat indicii că moartea ar fi fost una suspectă.

ADVERTISING

Artista vorbise deschis în ultimii ani de lupta sa cu bolile psihice. În luna în care a murit tocmai anunțase că s-a mutat înapoi în Londra după 23 de ani și că lucra la un nou album. De asemenea, ea avea în plan un turneu în Australia și Noua Zeelandă în 2024 și un turneu în Europa, SUA și alte părți ale lumii, în 2025.

O’Connor a lăsat în urmă trei copii. Fiul său Shane s-a sinucis în 2022, la vârsta de 17 ani.

Sinéad O’Connor s-a remarcat în special cu piesa "Nothing Compares To You" care i-a adus faima pe plan mondial.

Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2 U (Official Music Video) [HD]

Cunoscută pentru activismul ei și pentru opiniile politice tranșante, ea a lansat zece albume de studio între anii 1987 și 2014.

ADVERTISING

În 1991 a fost desemnată artistul anului de revista Rolling Stone și i s-a decernat premiul Brit Awards pentru cea mai bună artistă solo din lume.

O’Connor s-a convertit la Islam în 2018 și și-a schimbat numele în Shuhada' Sadaqat, dar și-a continuat activitatea muzicală cu numele de naștere. În 2021 a publicat un volum biografic, "Rememberings".

După moartea sa, președintele irlandez Michael D Higgins i-a adus un omagiu în care i-a prețuit "autenticitatea", precum și vocea "frumoasă, unică".

Marți, în aceeași zi în care a fost transmisă cauza decesului, s-a anunțat că în martie va fi organizat, la Carnegie Hall din New York, un concert în memoria artistei și a muzicianului irlandez Shane MacGowan, solistul trupei The Pogues, decedat pe 30 noiembrie anul trecut, la vârsta de 66 de ani. La eveniment vor participa artiștii de la Mountain Goats, Cat Power și Dropkick Murphys care vor interpreta piese din repertoriile lui O’Connor și MacGowan.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇