Vremea de Florii și de 1 Mai. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Vremea de Florii și de 1 Mai. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 22 aprilie – 5 mai 2024.

Potrivit specialiștilor, de Florii și 1 Mai revin temperaturile de primăvară. Vor fi valori termice de peste 22 grade, dar și intervale cu averse.

"La începutul săptămânii, vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării. Astfel, valorile de temperatură se vor situa sub normele acestei perioade. Aria ploilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde treptat toate regiunile.

ADVERTISING

În zona montană, în general la altitudini de peste 1500 m, se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat în regiunile sudice şi sud-estice, unde vor fi viteze de 45…55 km/h și în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, cu rafale de peste 65…70 km/h.

Miercuri vremea se va încălzi semnificativ în jumătatea de sud-est a ţării, în timp ce în nord-vest se va răci uşor. O încălzire este prognozată de meteorologi în weekendul Floriilor, cu temperaturi maxime de peste 22 grade, încălzire care se va menține și jurul datei de 1 mai", spun specialiștii de la ANM.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citeşte integral pe Observator News.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇