Vreme deosebit de rece şi cod galben de vânt

Vreme deosebit de rece şi cod galben de vânt

Primele zile ale săptămânii încep cu frig şi vânt. ANM a emis un cod galben de vânt puternic pentru estul ţării şi zona montană, dar şi o informare meteo de vreme deosebit de rece. Să le luăm pe rând.

Primul care intră în vigoare este codul galben, care este valabil luni, până la ora 21, în estul, sud-estul și sud-vestul țării, dar şi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

În intervalul menționat, în estul, sud-estul și sud-vestul țării, local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55...60 km/h, iar în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, rafalele vor depăși 70 km/h.

ADVERTISING

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va continua să sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Foto: ANM

Apoi, urmează o informare de brumă şi vreme deosebit de rece, care intră în vigoare la ora 21 şi este valabilă până marţi, la ora 9 dimineaţa.

Vremea va fi deosebit de rece în toată țara. În regiunile intracarpatice, local în Moldova și în zona subcarpatică a Munteniei și Olteniei temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă, adaugă ANM.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇