Vânt puternic și ceață în mai multe zone din țară

Vânt puternic și ceață în mai multe zone din țară

Trei coduri galbene de vânt puternic și ceață sunt valabile sâmbătă dimineața, iar polițiștii atrag atenția că pe autostrăzi se circulă în condiții de carosabil umed.

Meteorologii anunță cod galben de vânt puternic până la ora 9:00 în zona de munte (la peste 1.800 m ) în județele Hunedoara și Caraș – Severin. Aici vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90…100 km/h.

De asemenea, tot până la ora 9:00, în județul Gorj (Târgu Jiu, Rovinari, Turceni, Bâlteni, Bălești, Plopșoru, Țânțăreni, Drăguțești, Scoarța, Fărcășești, Dănești, Urdari, Brănești, Telești, Ionești, Câlnic) și Județul Dolj (Filiași) este semnalată ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

ADVERTISING

Al treilea cod galben a fost emis pentru zona de munte a județului Buzău , respectiv zona localităților: Nehoiu, Lopătari, Gura Teghii, Chiojdu, Siriu, Mânzălești, Bisoca, Brăești, Colți, Bozioru, Chiliile. Aici vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70…90 km/h.

Și Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat, duminică dimineața, că se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Buzău, Gorj, Harghita și Tulcea.

ADVERTISING

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil parțial umed, vizibilitatea fiind bună, valori de trafic normale.

Nu sunt sesizate evenimente rutiere care să impună oprirea circulației pe autostrăzi sau pe drumuri naționale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇