Tot frig şi tot ploi - prognoza meteo pe două săptămâni

Tot frig şi tot ploi - prognoza meteo pe două săptămâni

Urmează încă două săptămâni de frig şi ploi, potrivit prognozei realizate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 19 aprilie – 2 mai.

Vor exista perioade în care vremea se va încălzi, dar şi intervale în care valorile termice maxime vor scădea chiar şi cu zece grade, în timp ce probabilitatea de apariţie a ploilor va rămâne ridicată atât spre finalul lunii aprilie, cât şi în primele două zile din luna mai.

Vremea în Banat

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel de la valori termice diurne în jur de 12 grade în prima zi a intervalului se va ajunge la o medie a acestora de 18 - 19 grade în data de 22 aprilie.

Ulterior, este posibilă o scădere uşoară de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii apropiate de cele multianuale, ce se vor situa în jurul valorii de 21 de grade.

În prima săptămână sunt prognozate ploi locale şi trecător descărcări electrice, iar ulterior probabilitatea de apariţie a acestora se va menţine ridicată, în special în zilele de 26 şi 27 aprilie şi spre începutul lunii mai.

ADVERTISING

Vremea în Crişana

Vremea se va încălzi uşor, iar de la valori termice diurne sub mediile multianuale, ce se vor situa în jurul a 12 grade, se va ajunge la o medie a acestora de 17 - 18 grade, pe 22 aprilie.

După acest interval este posibilă o scădere de temperatură, însă începând din 26 aprilie sunt prognozate medii apropiate de normele climatologice, de 18 - 20 de grade.

În prima săptămână sunt prognozate ploi locale îndeosebi în timpul după-amiezelor, când, trecător, se vor semnala şi descărcări electrice. Ulterior, probabilitatea de apariţie a ploilor se va menţine ridicată, în special în jurul datei de 27 aprilie şi spre începutul lunii mai.

Vremea în Transilvania

Aici valorile termice diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, astfel că, în 22 aprilie, se va ajunge la o medie de 16 - 17 grade. Spre finalul săptămânii, este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate iar maxime apropiate de mediile multianuale, de 18 - 20 de grade.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, sunt prognozate ploi locale, probabilitatea de apariţie a acestora fiind mai ridicată în prima săptămână, în 27 şi 28 aprilie şi spre începutul lunii mai.

Vremea în Maramureş

În primele zile ale intervalului, vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, iar pe 22 aprilie se va ajunge la o medie a maximelor de 16 grade. Spre finalul săptămânii (23 - 25 aprilie), este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate maxime apropiate de normalul climatologic al perioadei, spre 20 de grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii, izolat mai însemnate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 20 - 23 aprilie, dar şi spre finalul lunii aprilie (în zilele de 27 şi 28) şi începutul lunii mai.

Vremea în Moldova

Se va încălzi uşor în primele zile ale intervalului, de la o medie a maximelor termice de 12 - 13 grade, până la 18 grade, în 22 aprilie, însă spre finalul săptămânii se va reveni la o medie regională de numai 14 grade.

ADVERTISING

Pentru sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai sunt estimate valori termice diurne apropiate de normele climatologice, la o medie pentru întreaga regiune de 18 - 20 de grade.

Probabilitatea pentru ploi temporare va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. În special în primele zile, izolat sunt posibile şi cantităţi mai însemnate.

Vremea în Dobrogea

La începutul intervalului, pe fondul nebulozităţii persistente, valorile termice diurne se vor situa sub normele climatologice caracteristice pentru a doua decadă a lunii aprilie, respectiv o medie de 12 - 13 grade.

Vremea se va încălzi în zilele de 22 şi 23 aprilie, când se vor atinge maxime de 17 - 18 grade, dar spre finalul săptămânii se întrevede o scădere de temperatură, la valori diurne în medie de 14 - 15 grade.

În primele două zile, temporar va ploua, iar local cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul intervalului ploile vor fi posibile pe arii mai restrânse.

Vremea în Muntenia

La începutul intervalului şi pe fondul nebulozităţii persistente, valorile termice diurne se vor situa sub normele climatologice caracteristice pentru a doua decadă a lunii aprilie, respectiv o medie de cel mult 13 - 14 grade.

Mai târziu, vremea se va încălzi, iar pe 22 şi 23 aprilie se vor atinge maxime, în medie, de 19 - 20 grade. Spre finalul săptămânii sunt prognozate maxime mai scăzute, în jurul a 16 grade.

După data de 26 aprilie regimul termic va fi caracterizat de valori termice normale pentru această perioadă, respectiv maxime de 20 - 22 de grade.

Va ploua pe arii extinse la începutul intervalului, când şi cantităţile de apă vor fi însemnate, iar local şi temporar şi în restul perioadei.

Vremea în Oltenia

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că de la valori termice diurne în jurul a 12 grade, în prima zi, se va ajunge la o medie a acestora de 19 - 20 grade, în zilele de 22 şi 23 aprilie.

Ulterior este posibilă o scădere uşoară de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii apropiate de cele multianuale, ce se vor situa în jurul a 22 de grade.

La începutul săptămânii, pe arii extinse, vor fi ploi în general moderate cantitativ, iar în restul perioadei, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în zilele de 23 şi 24, precum şi după 27 aprilie.

Vremea la munte

Până pe data de 26 aprilie, vremea se va menţine relativ rece, cu valori termice diurne pentru întreaga zonă, ce vor oscila între 4 şi 7 grade, respectiv minime preponderent negative, în general cuprinse între -4 şi zero grade.

Spre sfârşitul intervalului de prognoză, se va încălzi treptat, media maximelor urmând să atingă 10 - 12 grade.

Temporar, vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, sub formă de ploaie, în timp ce în zona înaltă vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vezi şi Cum va fi vremea în săptămâna 19-25 aprilie: Vin furtunile!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇