Se strică vremea în weekend: Cod galben de ninsori în 15 județe. Va ninge și în Capitală

Se strică vremea în weekend: Cod galben de ninsori în 15 județe. Va ninge și în Capitală

În următoarele ore vremea se strică și mai mult. Meteorologii au emis o informare meteo și cod galben de ninsori.

Informarea meteo a intrat în vigoare vineri dimineața, la ora 10:00, și expiră sâmbătă, 9 ianuarie, ora 10:00.

Fenomenele vizate sunt precipitații în general moderate cantitativ.

”În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15...25 l/mp.

Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, exceptând Câmpia Română și Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala și ninsori și lapoviță”, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISING

Vremea în ianuarie 2021 – salvează vortexul polar iarna din România?

Cod galben

Avertizarea de tip cod galben intră în vigoare tot vineri, de la ora 12:00. Aceasta este valabilă până sâmbătă, la ora 04:00.

Fenomenele vizate sunt ninsori însemnate cantitativ. Afectate sunt 15 județe: Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Vâlcea și Vrancea.

 ”În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent”, conform ANM.

harta-anm-2

Ninge și la București

ANM a anunțat prognoza și pentru Capitală, valabilă pentru următoarele zile. De duminică, sunt anunțate ninsori destul de serioase cantitativ.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În intervalul 8 ianuarie, ora 10:00 - 9 ianuarie, ora 08:00, vremea va fi închisă și se va răci accentuat.

”Temporar se vor semnala precipitații, în general moderate cantitativ pe parcursul zilei, când se vor înregistra 8 - 10 l/mp, izolat peste 12 l/mp. Ziua va ploua, iar mai ales din orele serii ploile se vor transforma treptat, în lapoviță și ninsoare (slabă cantitativ). Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de 0-1 grad”, conform ANM.

ADVERTISING

Apoi, între 9 ianuarie, ora 08:00 - 10 ianuarie, ora 08:00, vremea va fi în general închisă, iar trecător va ninge slab. Temperatura maximă va fi de 3 - 4 grade, iar cea minimă de -2 grade.

În intervalul 10 ianuarie, ora 08:00 - 11 ianuarie, ora 08:00, cerul va fi noros și temporar va ninge în general moderat cantitativ.

”Se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8…10 cm. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări noaptea, când la rafală se vor înregistra viteze în general de 35 - 45 km/h. Temperatura maximă va fi de 1 - 2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad”, potrivit meteorologilor.

În fine, perioada de 11 ianuarie, ora 08:00 - 12 ianuarie, ora 08:00 vine cu înnorări și temporar se vor semnala precipitații.

”Ziua va ninge, iar noaptea vor fi precipitații mixte și se va depune polei. Temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteză la rafală în general de 35 …45 km/h. Temperatura maximă va fi de -1 - 0 grade, iar cea minimă de -2 - -1 grad”, conchide sursa citată.

Vezi și Vremea până pe 10 ianuarie 2021: Bobotează cu 15 grade, weekendul aduce iarna!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇