Se răcorește puțin, dar doar în anumite regiuni - prognoza meteo pe două săptămâni

Se răcorește puțin, dar doar în anumite regiuni - prognoza meteo pe două săptămâni

În anumite regiuni în următoarele zile vremea se va răcori puțin, conform prognozei  Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 24 august- 6 septembrie 2020.

Banat

În primele cinci zile, vremea va fi ușor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime între 25 și 28 de grade. În zilele de 29 și 30 august, vremea va fi călduroasă cu 31…32 de grade. După acest interval, se răcorește iar – 25 și 27 de grade.

În intervalul 24-26 august vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 30 august-5 septembrie.

Crișana

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În primele cinci zile, vremea va fi ușor sub normalul termic – 24 și 27 de grade. În zilele de 29 și 30 august, vremea va fi călduroasă, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 30…31 de grade. După acest interval, se răcorește iar și vor fi 25…26 de grade.

În intervalul 24-26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 29 august-4 septembrie.

Transilvania

În intervalul 24-28 august, vremea va fi ușor sub normalul termic – 24 și 27 de grade. În zilele de 29 și 30 august, vremea va fi călduroasă, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 31 de grade. După acest interval, temperaturile scad până la 24…26 de grade.

În intervalul 24-26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 29 august-5 septembrie.

Maramureș

În intervalul 24-28 august, vremea va fi răcoroasă pentru această perioadă – 23 și 26 de grade. În zilele de 29 și 30 august, vemea se va încălzi, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 28…29 de grade. După acest interval, se vor înregistra 24…25 de grade.

În intervalul 24-26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 29 august-4 septembrie.

Moldova

În primele cinci zile, vremea va fi ușor sub normalul termic – 26 și 29 de grade. În zilele de 29 și 30 august, vremea va fi călduroasă, astfel că maximele termice vor fi, în medie, de 32 de grade. După acest interval, valorile termice diurne vor fi din nou ușor sub normalul climatologic, media acestora urmând a fi de 25…27 de grade.

În intervalul 24-26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 31 august-4 septembrie.

Dobrogea

Vremea va fi predominant frumoasă, iar în prima săptămână și călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 29 și 31 de grade. Ulterior nu vor fi variații semnificative, astfel încât vremea va fi normală termic, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jur de 28 de grade.

Regimul pluviometric se va menține deficitar. Ploi de scurtă durată vor fi posibile în jurul datei de 25 august și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Muntenia

Deși vor fi unele variații în evoluția temperaturilor, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, chiar caniculară, pe arii restrânse în zonele de câmpie. În aceste condiții, media valorilor maxime va fi cuprinsă între 29 și 33 de grade, chiar mai ridicată cu 1…2 grade în ultimele trei zile ale lunii august.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 24-26 august și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Oltenia

Deși vor fi unele variații în evoluția valorilor, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, chiar caniculară, pe arii restrânse în zonele de câmpie. În aceste condiții, media valorilor maxime va fi cuprinsă între 28 și 31 de grade, chiar mai ridicată cu 1…2 grade în ultimele trei zile ale lunii august.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 24-26 august și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

La munte

Până la finalul celor două săptămâni nu sunt prognozate variații semnificative în regimul temperaturii. Valorilor termice maxime, mediate la nivelul zonei vor fi de 16…19 grade, ușor mai ridicate în zilele de 29 și 30 august, iar minimele vor avea medii de 9…11 grade.

În intervalul 24-26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Și pentru că știm cum va fi vremea, iată și Lista actualizată a țărilor care impun restricții pentru români. Statele de unde intri în carantină la întoarcerea acasă