Pură magie: Zăpadă în Johannesburg pentru prima dată în 11 ani (Video)

Pură magie: Zăpadă în Johannesburg pentru prima dată în 11 ani (Video)

Locuitorii celui mai mare oraș din Africa de Sud, Johannesburg, au fost uimiți luni de prima ninsoare care a căzut în mai bine de un deceniu, iar unii copii au văzut încântaţi zăpadă pentru prima dată în viaţă.

În timp ce în unele părți din Africa de Sud ninge frecvent în lunile de iarnă din emisfera sudică (din iunie până în august), la Johannesburg a fost cel mai recent zăpadă în august 2012.

Pe rețelele de socializare, locuitorii din Johannesburg au descris zăpada ca fiind „magie pură” sau „un minunat început de săptămână”, relatează The Guardian.

Jennifer Fitchett, profesor de geografie la Universitatea din Witwatersrand, a declarat pentru South Africa Times că probabil zăpada nu va dura mult și a fost cauzată de o creștere a umidității, de temperaturi scăzute și de un vânt rece.

„Se întâmplă o dată la 10 ani și ceva. Nu suntem într-o zonă care are multe ninsori și asta pentru că iarna avem condiții uscate (...), motiv pentru care nu avem nicio ploaie sau foarte puțină în lunile de iarnă. Și deci nu avem multă umiditate în aer.”

În Johannesburg ninge, în medie, o dată la cinci ani, iar zăpada mai abundentă cum a fost cea observată luni apare o dată la 10 sau chiar 20 de ani, a declarat Francois Engelbrecht, profesor de climatologie la Universitatea din Witwatersrand.

Serviciul Meteorologic din Africa de Sud a emis avertismente de vreme rea din cauza frontului rece care a cuprins provincia Gauteng, care conține Johannesburg și capitala Pretoria.

Între timp, la noi, o alertă ANM anunţă zile de căldură sufocantă

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇