Prognoză ANM: cum va fi vremea în București, în următoarele zile

Prognoză ANM: cum va fi vremea în București, în următoarele zile

Vom avea vreme caldă în București, de Crăciun, cu slabe șanse de ploaie și cu vânt moderat, după care se va face frig și va ploua, iar dimineața e posibil să fie polei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București unde, în perioada 25 decembrie ora 10:00 – 26 decembrie ora 08:00, vremea va continua să se încălzească, iar temperaturile se vor situa cu mult peste cele obişnuite în ultima decadă a lunii decembrie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar minima va fi de 0…2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea, iar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat.

ADVERTISING

În perioada 26 decembrie ora 08:00 - 27 decembrie ora 08:00 vremea va fi predominant închisă și se va răci față de ziua precedentă. Trecător vor fi precipitații sub formă de ploaie și burniță, iar mai ales spre seară și noaptea, probabilitatea de polei va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -2...0 grade.

În intervalul 27 decembrie ora 08:00 - 28 decembrie ora 10:00 vremea se va menține închisă. Temporar va ploua slab, iar cu precădere în prima parte a zilei vor mai fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2...3 grade, iar cea minimă în jur de 1 grad. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață.

ADVERTISING

Sâmbătă dimineața, meteorologii au emis o alertă și au anunțat ploi şi ninsori, polei şi intensificări ale vântului în toată ţara, până marţi dimineaţă. Totodată, ei au emis Cod galben de ploi şi ninsori în Banat, Crişana şi, pe arii restrânse, în Transilvania şi nord-vestul Olteniei. În zonele de munte ale judeţelor Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş este Cod portocaliu de ploi abundente.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇