Nou record de căldură în Rio de Janeiro: S-au simțit 62,3 grade Celsius

Nou record de căldură în Rio de Janeiro: S-au simțit 62,3 grade Celsius
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Un val de căldură care înăbușă Brazilia a stabilit duminică noi recorduri, indicele de căldură din Rio de Janeiro atingând 62,3 grade Celsius, cel mai ridicat din ultimii zece ani.

Indicele de căldură măsoară cum se resimte o temperatură, ținând cont de umiditate. Temperatura maximă reală în oraș a fost de 42 de grade Celsius, informează AFP, citată de The Peninsula.

Recordul de 62.3 grade C a fost înregistrat în vestul Rio, la ora locală 09.55, și a fost „cea mai ridicată temperatură” de când Alerta Rio a început să facă astfel de măsurători în 2014.

ADVERTISING

Plajele emblematice Ipanema și Copacabana au fost pline de oameni, în timp ce autoritățile au transmis sfaturi pentru a face față căldurii.

„Mi-e foarte teamă că se va înrăutăți, pentru că populația crește foarte mult, iar defrișările sunt foarte mari, din cauza creșterii construcțiilor de locuințe”, s-a plâns Raquel Correia, 49 de ani.

Recordul anterior al indicelui de căldură a fost stabilit în noiembrie, când a atins 59,7 C.

Între timp, ploile extreme făceau ravagii în sudul țării și se preconizează că vor continua săptămâna viitoare, potrivit autorităților.

ADVERTISING

"Săptămâna va fi de risc foarte mare în sudul Braziliei din cauza ploilor intense și a furtunilor", a avertizat duminică agenția de informații meteo MetSul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇