Noi coduri portocaliu și galben de furtuni cu grindină, în jumătatea de vest a țării

Noi coduri portocaliu și galben de furtuni cu grindină, în jumătatea de vest a țării

ANM a emis un nou cod portocaliu si un cod galben, valabile până, vineri, 26 iunie, ora 21:00, timp în care în jumătate din țară vor fi înregistrate cantități de apă însemnate si instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit avertizării Administrației Naționale de Meteorologie, În acest interval, județele Alba și Hunedoara, precum și zona de munte a județelor Sălaj, Bihor, Cluj, Sibiu și Gorj intră sub cod portocaliu.

”In aceste zone vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină”, anunță meteorologii.

harta.svg.php
Foto: ANM

În același interval, ANM a emis și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru Crișana, Maramureș, Banat, în nord-vestul Olteniei, local în Transilvania și la munte.

ADVERTISING

”Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, potrivit meteorologilor.

ANM notează de asemenea ca vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică duminică (28 iunie) și în primele zile ale săptămânii viitoare, îndeosebi în regiunile nordice, centrale, precum și în zonele montane.

Zeci de localități, lovite de viitură. Puhoaiele de apă fac ravagii în Argeș, Hunedoara și Botoșani (Foto&Video)

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇