Noi coduri portocaliu și galben: ANM anunță furtuni în aproape toată țara

Noi coduri portocaliu și galben: ANM anunță furtuni în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, un nou cod portocaliu de vreme rea. Totodată, meteorologii au extins codul galben de furtuni de marți.

Astfel, codul portocaliu a intrat în vigoare miercuri, ora 10:00, și expiră joi, la ora 03:00.

Atenționarea este valabilă pentru Moldova, Dobrogea, Muntenia și Transilvania. Se vor semnala averse torențiale și cantități semnificative de apă.

”În zonele montane, în Moldova, Dobrogea și local în Muntenia și Transilvania, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice”, potrivit ANM.

ADVERTISING

Cod galben

De asemenea, codul galben emis marți de ANM a fost prelungit până joi, ora 10:00.

”În intervalul menționat, îndeosebi în estul, sud-estul, nordul și centrul țării, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp”, arată ANM.

harta-anm-3
Foto: ANM

Vezi și Zeci de județe, sub teroarea apelor: Trei oameni luați de viitură au murit

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇