Cât mai țin frigul și ploaia - ANM a emis noi coduri galbene, inclusiv de ninsori

Cât mai țin frigul și ploaia - ANM a emis noi coduri galbene, inclusiv de ninsori

Meteorologii au emis noi atenționări de tip cod galben de ploi, vânt puternic și ninsori, valabile până miercuri dimineață în mai multe zone din țară.

Prima avertizare este valabilă de azi, ora 10.00, până mâine, la ora 10.00. În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei vor fi averse, iar mai ales prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50…70 km/h.

ADVERTISING

A doua atenționare de tip cod galben este valabilă în aceeași perioadă și vizează zona de munte. Astfel, în Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini în general de peste 1.700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h.

Aceste două atenţionări vizează judeţele Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi şi în unele zone ale judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita şi Bistriţa-Năsăud.

image-34
Foto: ANM

A treia avertizare intră în vigoare marți, la ora 10.00, și este valabilă până miercuri la ora 10.00. În intervalul menționat, în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și estul Munteniei, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50…70 km/h.

image-35
Foto: ANM

Vreme închisă și rece în Capitală

În București, vremea va închisă și rece, luni. Pe parcursul zilei temporar va ploua slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 9-11 grade. Vântul va sufla slab și moderat.

ADVERTISING

De marți dimineața până miercuri la ora 10.00, valorile termice vor crește. Temperatura maximă va fi de 19-21 de grade, iar cea minimă de 7-9 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului. Vântul va sufla slab și moderat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇