Atenție, dacă porniți la drum. Ninge, plouă și e ceață. Iată unde se circulă în condiții de iarnă (Video)

Atenție, dacă porniți la drum. Ninge, plouă și e ceață. Iată unde se circulă în condiții de iarnă (Video)

Ninsorile abundente continuă în centrul țării. Drumarii au intervenit noaptea cu 50 de utilaje de deszăpezire care au răspândit 300 de tone de materiale antiderapante.

Continuă să ningă abundent în zona montană a județelor Brașov și Covasna. DRDP Brașov a acționat în cursul nopții cu 50 de utilaje de deszăpezire care au răspândit aproximativ 300 de tone de materiale antiderapante.

"Nu plecați la drum dacă nu sunteți pregătit pentru condiții de iarnă și adaptați stilul de condus condițiilor de trafic", atenționează DRDP Brașov.

ADVERTISING

Potrivit CNAIR, se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri:

  • DN1, între Predeal și Brașov, carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată 1-2 cm, din cauza precipitatiilor abundente. Se circulă îngreunat.
  • DN1E, între Poiana Brașov și Râșnov, unde un copac a căzut pe carosabil din cauza precipitațiilor abundente. Traficul este restricționat pe ambele sensuri.
‼NINGE ÎN CONTINUARE ÎN CENTRUL ȚĂRII!

‼NINGE ÎN CONTINUARE ÎN CENTRUL ȚĂRII!❄În acest moment #ninsorile abundente continuă în zona montană a județelor #Brașov și #Covasna.🟠#DRDPBrasov a acționat în cursul nopții cu 50 de utilaje de #deszăpezire care au răspândit aproximativ 300 de tone de materiale antiderapante.‼Nu plecați la #drum dacă nu sunteți pregătit pentru condiții de #iarnă și adaptați stilul de condus condițiilor de #trafic!#CNAIR #totpedrum

Publicată de DRDP Brașov pe Duminică, 24 martie 2024

În zonele de munte, îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură, se semnalează precipitații mixte și ninsori, îndeosebi la altitudini de peste 1.000 - 1.200 de metri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform ANM, se semnalează ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri în mai multe zone din județele:

  • Arad: Lipova, Zăbrani, Săvârșin, Bârzava, Conop, Păuliș, Vărădia de Mureș, Birchiș, Petriș, Ususău, Bata, Șiștarovăț.
  • Timiş: Timișoara, Lugoj, Recaș, Buziaș, Făget, Deta, Săcălaz, Ciacova, Giarmata, Ghiroda, Peciu Nou, Sânandrei, Orțișoara, Giroc, Moșnița Nouă, Sânmihaiu Român, Coșteiu, Jebel, Liebling, Racovița, Topolovățu Mare, Belinț, Sacoșu Turcesc, Darova, Banloc, Pișchia, Bethausen, Giulvăz, Dumbrava, Tormac, Uivar, Boldur, Șag, Margina, Traian Vuia, Dumbrăvița, Voiteg, Mașloc, Ghilad, Birda, Chevereșu Mare, Remetea Mare, Balinț, Mănăștiur, Bârna, Livezile, Foeni, Otelec, Fibiș, Pădureni, Nițchidorf, Curtea, Parța, Ohaba Lungă, Bucovăț, Ghizela, Giera, Brestovăț, Bogda, Bara, Secaș.
  • Hunedoara: Ilia, Dobra, Zam, Gurasada, Lăpugiu de Jos, Burjuc.
ADVERTISING

Avertizarea ANM este valabilă până la ora 9:00.

Un val de ploi însemnate cantitativ a cuprins de duminică seara cea mai mare parte a Munteniei și unele zone din estul Olteniei, Dobrogea și Moldova. Sunt așteptate ploi însemnate cantitativ îndeosebi în Muntenia, inclusiv în București, în vestul Olteniei, unele părți ale Dobrogei și, local, în sudul și estul Moldovei.

Cantitățile de apă vor atinge 15 - 20 l/mp pe arii relativ extinse în sud-est, iar pe alocuri se vor înregistra până la 25 - 30 l/mp.

Spre seară, un nucleu depresionar se va forma deasupra sudului României, determinând o reintensificare a precipitațiilor în regiunile sudice și estice ale țării, anunță Meteo&Radar.

În București, de la 8:00 la 20:00, meteorologii anunță o scădere accentuată a temperaturilor. Astfel, temperaturile maxime vor fi de 11-13 grade. Cerul va fi înnorat, va ploua în prima parte a zilei și se vor acumula cantități de apă de 5-10 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări (rafale de 35-45 km/h).

Administrația Națională de Meteorologie a emis coduri galbene de lapoviță și vânt puternic.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇