Ne așteaptă un weekend de vară, cu 27 de grade la București

Ne așteaptă un weekend de vară, cu 27 de grade la București

După un început de săptămână cu frig, ploi şi chiar ninsori, temperaturile cresc treptat şi vor atinge chiar şi 27 de grade duminică, în zona Capitalei.

„În următoarele zile vom avea o creștere a temperaturii cu 1°C-2°C de la o zi la alta, astfel încât duminică vom ajunge pe partea de sud a țării la temperaturi de 26, posibil chiar 27°C, inclusiv în zona Capitalei.

Dar sâmbătă și duminică vor fi temperaturi foarte ridicate pentru sfârșitul lunii martie, în toate zonele țării. Maximele de peste 20°C vor fi frecvente și există probabilitatea ca și săptămâna viitoare să ne aducă temperaturi peste normal", a declarat Florinela Georgescu, director executiv al ANM, pentru Antena3.

ADVERTISING

În același timp, nu scăpăm de ploi.

"De mâine noapte aria ploilor se va extinde, va cuprinde joi toate regiunile țării, iar la munte, pe creștere cele mai înalte. Mai este încă posibil să mai ningă și va fi și o vreme cu destul de mult vânt, cam peste tot în țară.

Este de altfel tot un semnal. Aceste intensificări ale vântului sunt tot semnalul schimbării pe care o traversăm acum, o încălzire care categoric ne arată că ne apropiem de mijlocul primăverii", a explicat meteorologul citat.

În toată țara vor fi temperaturi mai ridicate decât mediile lunii aprilie, potrivit meteorologilor care au transmis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Detalii AICI

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇