Ne așteaptă două zile de foc, cu 39 de grade la umbră

Ne așteaptă două zile de foc, cu 39 de grade la umbră

Meteorologii anunţă caniculă marţi și miercuri, în toată țara, temperaturile urmând să ajungă la 39 de grade în regiunile sudice.

Au fost emise atenționări cod galben și portocaliu.

Prima avertizare cod galben este valabilă azi. Potrivit ANM, valul de căldură va continua să se extindă şi să se intensifice în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova şi Maramureş, precum şi în sud-vestul Transilvaniei, unde va fi caniculă şi disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade şi local 38…39 de grade în regiunile sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

image-16

A doua atenționare cod galben este pentru mâine, când valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă.

ADVERTISING

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Tot mâine este cod portocaliu de caniculă în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București.

Temperaturile maxime vor fi de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

image-17

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇