Meteo: Săptămâna începe domol, după care vine iar canicula, cu extreme în weekend

Meteo: Săptămâna începe domol, după care vine iar canicula, cu extreme în weekend

Săptămâna care tocmai a început va debuta cu valori ponderate, de 23-33 de grade Celsius ziua şi de până la 21 de grade în cursul nopţilor. De joi, temperaturile ating din nou pragul de caniculă, iar în weekendul care urmează se vor atinge temperaturi de până la 38 de grade Celsius, anunţă meteorologii.

”Debutul săptămânii va fi caracterizat, la scara întregii ţări, între 23 până la 33 de grade Celsius cu minime pe parcursul nopţilor între 12 până la cel mult 20- 21 de grade, dar în acelaşi timp vorbim şi de fenomene de instabilitate pe parcursul după amiezilor, la început în zona montană şi submontană, apoi şi în restul ţării şi mă refer aici în mod deosebit la Maramureş, Crişana, Transilvania, Moldova, pe arii restrânse în Muntenia, Dobrogea şi Oltenia.

ADVERTISING

Vorbim de cantităţi care, la nivel local, pot depăşi 15-25 de litri pe metrul pătrat iar în zona montană peste 30 de litri pe metrul pătrat”, a afirmat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, la Digi 24. 

Nu sunt excluse averse torenţiale, intensificări ale vântului şi chiar căderi de grindină.

De la jumătatea săptămânii temperaturile vor creşte. 

„Regimul de temperaturi cu valori ponderate va fi de interes cel puţin în primele zile din săptămână, pentru că miercuri vorbim din nou de temperaturi în creştere, de 34 de grade, după care de joi deja vom atinge pragul de caniculă, 35 de grade, astfel încât sfârşitul săptămânii să aducă din nou valori de 37, posibil chiar 38 de grade. Cel mai cald, adică o vreme caniculară, să fie de interes în special în partea de vest, sud şi est a ţării”, a adăugat meteorologul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇