Ninge intens în mai multe regiuni din țară - coduri de vreme rea în vigoare și drumurile pe care se circulă cu dificultate

Ninge intens în mai multe regiuni din țară - coduri de vreme rea în vigoare și drumurile pe care se circulă cu dificultate

Ziua de Sfântul Andrei a adus prima ninsoare în București dar și drumuri pe care se circulă cu dificultate în țară, având în vedere că de luni dimineața ninge intens în mai multe regiuni.

Până la ora 20:00 este în vigoare un cod galben de ninsoare în mai multe regiuni din țară și un cod galben de vânt puternic a fost emis pentru Litoral.

Rămâi pe SpotMedia.ro să afli tot ce se întâmplă important legat de vreme și trafic.

Cod galben de vânt puternic pe Litoral

Meteorologii au emis luni o avertizare Cod galben de vânt puternic în zona de litoral, valabilă până la ora 13.30. Potrivit ANM, sunt vizate zonele de litoral din județele Constanța și Tulcea. În aceste zone se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55-60 km/h.

ADVERTISING

Circulație blocată pe autostrada București - Constanța

Circulația a fost blocată, luni dimineața, pe Autostrada București-Constanța, din cauza unui TIR care a derapat, informează Centrul Infotrafic al Poliției Române. Accidentul a avut loc la kilometrul 30, localitatea Brănești, județul Ilfov, pe sensul către capitală. În această zonă, un TIR a derapat și a rămas imobilizat în glisiera mediană.

Se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri din țară

După ce ninge de câteva ore intens în mai multe zone din țară, au apărut și drumurile pe care se circulă cu dificultate. Vestea bună este că până în acest moment nu sunt drumuri închise din cauza zăpezii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, se circulă în condiţii de iarnă pe A2 Bucureşti - Constanţa şi pe A4 Ovidiu- Agigea. Ninge pe A2, între localitatea Glina, din județul Ilfov şi localitatea Borcea, din județul Călărași, iar pe alocuri s-a depus un strat subțire de zăpadă.

De asemenea, între Fetești și Constanța plouă, iar carosabilul este ud, existând risc de acvaplanare.

Prima zăpadă în București

La primele ore ale zilei de luni, sunt 0 grade in Bucuresti, unde ninge ușor, dar nu sunt probleme în trafic, iar poliția este pregătită să intervină în cazul în care s-ar crea ambuteiaje, relatează televiziunile de știri.

ADVERTISING

0°C ❄️ București, Zona de Nord

Posted by Meteoplus on Sunday, November 29, 2020

În Capitală, va continua sa ningă până în după amiază, iar maxima zilei va fi de 1 grad.

Cod galben în București și în sud-estul țării

Luni dimineață a intrat în vigoare un cod galben de ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, valabil până la ora 20.00.

Vizate de codul galben sunt Capitala, dar şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi Constanţa.

În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară, aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Pentru București, meteorologii estimează că stratul de zăpadă poate atinge, izolat, cinci centimetri.

Luni va ninge în Moldova, Transilvania, Muntenia, Oltenia și Dobrogea. Vor fi maxime de 4 grade în Moldova, 3 grade în Transilvania și Maramureș, 4 în Crișana, 5 în Banat, 7 în Oltenia și Dobrogea și 5 grade în Muntenia.

Ninsorile se opresc de 1 decembrie

Maximele rămân modeste pentru și pentru 1 decembrie, cu valori ușor negative in Muntenia (-0 spre –2 grade), respectiv 1...3 grade în restul țării. Mai cald va fi în Banat, unde temperaturile vor ajunge la 4...5 grade, iar în zonele montane nu trecem de –3 spre –5 grade.

Ninsorile se vor opri marți, iar soarele va străluci în cea mai mare parte a țării, excepție făcând Muntenia și Oltenia, unde cerul va rămâne înnorat iar ceața se va instala pe alocuri. Precipitații mixte sunt anunțate doar pentru zona Dobrogei, potrivit meteorologilor.

În Capitală cerul va fi parțial noros de 1 decembrie, cu o maximă de 2 grade Celsius și o minimă pe timpul nopții de -2 grade.

Pârtiile se pregătesc să primească turiști

În ciuda restricțiilor și a incertitudinii privind oportunitatea deschiderii pârtiilor în aceasta perioadă, dar și inspirate de numărul mare de turiști porniți să sărbătorească mini-vacanța de 1 decembrie ”așa cum se cuvine”, marile pârtii au dat deja drumul la tunurile de zăpadă, după cum se vede live de pe pârtiile Kalinderu, Sorica sau Arena Platoș din Păltiniș.

Poiana Brașov ????????️❄️ 29 noiembriePoiana Brasov/ Romania

Posted by Meteoplus on Sunday, November 29, 2020

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇