Meteo: Cum va fi vremea până la începutul lui decembrie

Meteo: Cum va fi vremea până la începutul lui decembrie

ANM a publicat estimările meteorologice pentru intervalul 7 noiembrie – 5 decembrie 2022, iar vestea bună este că nu va fi mai frig decât este de obicei în această perioadă, în schimb, precipitațiile vor fi sub medie. Comparațiile sunt făcute cu media perioadei 2002 – 2021.

În perioada 7-14 noiembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pe întreg teritoriul României, iar regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

ADVERTISING

În săptămâna 14 - 21 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 21 - 28 noiembrie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toate regiunile ţării.

În ultima săptămână de prognoză, 28 noiembrie - 5 decembrie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇