Prognoza meteo: Ce ne așteaptă în luna iulie

Prognoza meteo: Ce ne așteaptă în luna iulie

Luna iulie se anunță caniculară, cu temperaturi ridicate la nivelul întregii țări, iar ploile vor fi foarte puține.

Publicitate

Potrivit prognozei ANM pentru a doua luna de vară, în prima săptămână temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Ploile vor lipsi în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale, nordice și la munte. Excepție va face sud-estul extrem al țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale.

Și în a doua săptămână temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Publicitate

Temperaturile mai ridicate decât cele normale se anunță și în a treia săptămână din iulie, în toată țara. Nu va ploua în regiunile intracarpatice, iar în rest precipitațiile vor fi în general apropiate de nivelul normal.

La fel va fi și în ultima săptămână: Temperaturi ridicate pe întreg teritoriul României și va ploua foarte puțin în regiunile vestice și nord-vestice. În rest, precipitațiile vor fi în general apropiate de cele normale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇