5 alerte de la ANM: Două zile de foc și apoi furtuni

5 alerte de la ANM: Două zile de foc și apoi furtuni

ANM a actualizat avertizările de caniculă pentru luni şi marţi, dar a emis şi un cod galben de furtuni. În total, sunt 5 alerte meteo pentru luni şi marţi.

Astfel, luni se anunță o zi de foc, cu cod galben şi portocaliu.

Codul portocaliu e valabil inclusiv în Bucureşti, iar temperaturile maxime vor ajunge până la 39 de grade Celsius, la umbră!

Potrivit meteorologilor, în Maramureş, Crişana, Banat, Moldova, sudul Olteniei şi al Munteniei şi cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37 - 39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 şi 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

ADVERTISING

Codul galben este valabil doar în estul Transilvaniei, Dobrogea, în nordul Munteniei și al Olteniei. Aici temperaturile maxime se vor situa în general între 35 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 21 de grade.

cod-portocaliu-luni-28-august
Foto: ANM

Marţi valul de căldură va persista.

Avem din nou cod portocaliu de caniculă, însă doar pe estul ţării. Mai exact, în sudul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei și partea continentală a județului Constanța se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 22 de grade.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Codul galben este valabil în nord-vestul, sudul, estul și local în centrul țării. În nordul Crișanei, în vestul Maramureșului, Transilvaniei și al Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei și local în Dobrogea, temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 21 de grade.

harta-canicula-1
Foto: ANM

Cod galben de furtuni

Marţi avem şi un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil de la ora 2 noaptea până la ora 12.

În sud-vestul țării vremea va deveni instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h), vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

ADVERTISING

După orele amiezii și pe parcursul nopții de marți spre miercuri, instabilitatea atmosferică se va manifesta îndeosebi în jumătatea de vest a țării, adaugă ANM.

harta-ploi
Foto: ANM

Vremea la București

Canicula continuă și săptămâna aceasta în București, când se vor înregistra, luni, maxime de 39 de grade.

Temperaturile maxime vor fi de 37...39 de grade, iar cele minime de 17...21 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în a doua parte a nopții de marți spre miercuri, când va crește
probabilitatea pentru averse și descărcări electrice.

Pe parcursul zilei de marți, vântul va sufla în general moderat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇