Furtunile revin în forță. Două coduri galbene pentru jumătate de țară

Furtunile revin în forță. Două coduri galbene pentru jumătate de țară

Ploile şi vijeliile nu se dau duse. Furtunile revin în forţă joi şi vineri, când ANM a emis două avertizări de tip cod galben.

Primul cod este valabil joi, în intervalul orar 12-21, în partea de nord-vest a ţării.

Judeţele afectate sunt Arad, Hunedoara (jumătatea de nord), Alba (partea de vest), Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava (partea de vest), Mureş (nord-est) şi Harghita.

"În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali.

ADVERTISING

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp", transmit specialiştii.

image-18
Foto: ANM

Al doilea cod galben este valabil de joi seara, de la ora 21, până vineri la ora 23. El acoperă o mult mai mare suprafaţă din ţară.

"Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte.

Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp", scrie ANM.

Judeţele sub cod galben sunt vineri: Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava (partea de vest), Mureş, Harghita, Braşov, Covasna.

Meteorologii precizează că, în zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

image-19
Foto: ANM

Cum va fi vremea la Bucureşti

În Capitală, vremea va fi frumoasă și caldă joi şi vineri.

ADVERTISING

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 28...30 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇