Furtunile amenință și azi România. Cod portocaliu în județele care au deja probleme

Furtunile amenință și azi România. Cod portocaliu în județele care au deja probleme

Meteorologii au emis, pentru marţi, noi avertizări de vreme rea pentru o treime din țară, fenomene extreme fiind așteptate mai ales în județele care deja s-au confruntat cu probleme serioase luni.

Un cod portocaliu este valabil marți, în intervalul 11:00 – 23:00, pentru județele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad, unde cantităţile de apă vor fi de 40-70 litri pe metru pătrat, în intervale scurte de timp.

În aceste județe luni au fost ruperi de nori care au provocat inundații serioase. În Reșița a plouat atât de mult încât s-a creat o viitură atât de puternică încât a luat pe sus mașini.

ADVERTISING

Marți sunt sub cod galben de ploi şi furtuni alte zece judeţe din Banat, Crişana, vestul Transilvaniei şi Oltenia.

Tot în intervalul 11:00 - 23:00 local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, grindină, intensificări ale vântului şi posibil vijelii în Banat, Crişana, vestul Transilvaniei şi în Oltenia. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp.

Codul galben vizează judeţele Alba, Bihor, Cluj, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Sibiu, Sălaj, Vâlcea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Astfel de fenomene vor fi, marţi, pe arii mai restrânse, şi în celelalte regiuni. În jumătatea de vest a teritoriului instabilitatea atmosferică se va menţine pronunţată şi în a doua parte a zilei de miercuri.

În zona municipiului Bucureşti, în cursul zilei de marţi vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇