Două coduri de galbene şi informare meteo de ninsori și lapoviță, pentru toată țara. Cum va fi vremea în Capitală

Două coduri de galbene şi informare meteo de ninsori și lapoviță, pentru toată țara. Cum va fi vremea în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o informare meteorologică de precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță și vânt, dar și două atenționări de tip cod galben, una de vânt și una de ninsori pentru mai multe județe.

Astfel, informarea meteo intră în vigoare marți la ora 12:00 și expiră joi la ora 10:00.

În intervalul menționat, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45...55 km/h.

ADVERTISING

La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

Codul galben de vânt vizează Moldova și nord-estul Munteniei. Acesta intră în vigoare la ora 12:00 și expiră miercuri la 18:00.

În Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cel de-al doilea cod galben de vânt, ninsori și viscol pentru Carpații Meridionali și local Carpații Orientali intră în vigoare la ora 12:00 și expiră miercuri la ora 18.00.

 În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

harta-2
Foto: Administrația Națională de Meteorologie

Cum va fi vremea în Capitală

Vremea va fi închisă și vor fi perioade în care se vor semnala precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare, în special în noaptea de marți spre miercuri și în după-amiaza zilei de miercuri.

ADVERTISING

Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări, până în jurul a 40 km/h.


Vremea va deveni deosebit de rece. Marți maxima termică se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar miercuri va fi de 5…6 grade. Temperaturile minime se vor situa între -4 și -1 grad.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇