De la minus 10, trecem la 15 grade cu plus în weekend - prognoza meteo pe 2 săptămâni

De la minus 10, trecem la 15 grade cu plus în weekend - prognoza meteo pe 2 săptămâni

Săptămâna aceasta vom avea mari oscilaţii de temperatură. După nopţi foarte geroase în primele zile, în weekend se anunţă primăvara cu 15 grade la amiază. Temperaturile maxime vor atinge aceste valori în Oltenia, Dobrogea, Banat şi Muntenia.

Urmează două săptămâni şi cu ceva precipitaţii, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În Banat, în primele două zile ale intervalului se vor înregistra maxime apropiate de normal, respectiv o medie de 3 - 5 grade. Ulterior se va încălzi uşor, de miercuri şi până vineri sunt prognozate maxime de 7 - 8 grade. O perioadă caldă este estimată începând din 3 februarie, când maximele vor fi peste 10 grade, cu posibile valori de 14 - 15 grade, în zilele de 4, 5 şi 6 februarie.

Nopţile vor fi reci de tot până la finalul lunii ianuarie, cu o medie a minimelor între -6 şi -4 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori în general pozitive, cuprinse între 0 şi 4 grade.

ADVERTISING

Prognoza indică o probabilitate ridicată pentru precipitaţii în 2 şi 3 februarie şi în perioada 7 - 11 februarie.

În Crişana, până vineri, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu o medie de 3 - 6 grade ziua şi de la -6 la -4 grade pentru minime. O perioada caldă este estimată începând cu 3 februarie, când maximele vor fi în general de 8 - 11 grade, iar minimele între 0 şi 4 grade.

Se vor semnala precipitaţii începând cu seara zilei de 1 februarie, dar şi pe 2 şi 3 februarie, iar cu o probabilitate ridicată şi în perioada 7 - 11 februarie.

În Transilvania, până pe 2 februarie, sunt prognozate maxime de 2 - 5 grade şi minime în general cuprinse între -10 şi -6 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare. După acest interval şi până la finalul primei decade a lunii februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit, respectiv maxime care vor oscila între 7 şi 10 grade şi minime în jurul a zero grade.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Precipitaţii se vor semnala începând din seara zilei de 1 februarie, dar şi pe 2, 3 şi posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată şi în perioada 7 - 11 februarie.

În Maramureş, până vineri, vremea va fi normală sub aspect termic, cu maxime de 3 - 4 grade şi minime în general de până la -7 grade. Va urma o perioadă caldă, între 3 şi 7 februarie, cu maxime de 10 grade, iar minimele, în general pozitive, vor avea o medie de 2 - 4 grade. Ulterior, până pe 11 februarie, datele actuale indică menţinerea unor temperaturi peste normal (maxime de 6 - 8 grade şi minime între -2 şi 0 grade).

Începând cu după-amiaza zilei de joi, 1 februarie, se vor semnala precipitaţii, dar şi pe 2, 3, posibil 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată şi în perioada 6 - 11 februarie.

În Moldova, maximele vor creşte treptat până spre 8 grade în primele două zile din februarie, apoi încălzirea va fi semnificativă până la 12 grade, valoare ce va fi specifică pentru intervalul 4 - 6 februarie. După acest interval, valorile termice diurne vor fi mai scăzute, spre o valoare zilnică estimată la 7 - 8 grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi pentru temperaturile minime, care vor caracteriza o vreme rece în primele nopţi, cu o medie de la -6 la -4 grade, apoi în perioada 3 - 7 februarie preponderente vor fi temperaturile pozitive (minime de 2 - 4 grade), iar spre finalul intervalului acestea se vor situa în jurul valorii de zero grade.

ADVERTISING

Temporar, vor fi precipitaţii în 2 şi 3 februarie, dar şi cu o probabilitate în creştere după 7 februarie.

În Dobrogea, media maximelor va creşte de la 2 până spre 12 - 14 grade, prognozate pentru intervalul 3 - 7 februarie, valori ce se vor situa cu mult peste normal. Valorile termice se vor menţine ridicate şi după acest interval (maxime în general peste 10 grade). Nopţile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o minime între -5 şi -2 grade, însă pentru începutul lui februarie sunt prognozate valori termice pozitive, între 2 şi 5 grade.

Sunt posibile precipitaţii slabe în jurul datei de 2 februarie şi cu o probabilitate în creştere după 8 februarie.

În Muntenia, în primele două zile ale intervalului, maximele vor fi în jurul a 3 grade: Apoi, temperatura creşte ziua spre 6 - 9 grade, în zilele de 31 ianuarie, 1 şi 2 februarie. Încălzirea va fi semnificativă în perioada 3 - 7 februarie, când maximele vor fi cu mult peste normal, la o medie regională de 12 - 15 grade, apoi este posibilă o scădere uşoară spre valori în jurul a 10 grade.

Nopţile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a temperaturilor minime de până la -7 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse între 0 şi 3 grade.

Vor fi posibile precipitaţii slabe în jurul datei de 2 februarie, iar cu o probabilitate în creştere şi după 8 februarie.

În Oltenia, luni şi marţi, media temperaturilor maxime va fi de 4 - 7 grade şi va creşte la 10 grade, în zilele de 1 şi 2 februarie, iar în perioada 3 - 7 februarie, încălzirea va fi semnificativă, când maximele vor fi cu mult peste normal, spre 12 - 15 grade. După acest interval, este posibilă o scădere uşoară spre 10 grade.

Nopţile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie a temperaturilor minime între -7 şi -3 grade, însă începutul lui februarie aduce valori termice pozitive, cuprinse între zero şi 3 grade.

Sunt posibile precipitaţii slabe în jurul datei de 2 februarie, precum şi cu o probabilitatea în creştere după ziua de 8 februarie.

La munte, în prima zi, vremea va fi rece, cu maxime termice în medie de -4 grade, apoi se va încălzi, astfel că, pe 31 ianuarie, se va ajunge la 4 grade. Aceste alternanţe se vor menţine şi în restul intervalului de prognoză, iar temperaturile maxime vor oscila între -2 şi 4 grade.

Nopţile vor fi geroase la începutul intervalului, după care valorile termice vor fi în creştere semnificativă, în perioada 4 - 7 februarie, minimele se va apropia de zero grade.

Precipitaţii se vor semnala începând din după-amiaza zilei de 1 februarie, dar şi pe 2, 3 şi, posibil, pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată în perioada 6 - 11 februarie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇