Cum va fi vremea până la mijlocul lui decembrie

Cum va fi vremea până la mijlocul lui decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice în cea mai mare parte a ţării, până la mijlocul lunii decembrie, după care se vor situa în jurul celor specifice perioadei, potrivit prognozei pe patru săptămâni, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări doar pe parcursul săptămânii viitoare, iar pentru restul perioadei de prognoză va avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor.

  • Astfel, în săptămâna 21 - 28 noiembrie 2022, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, iar cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice, estice şi centrale.
  • În săptămâna 28 noiembrie - 5 decembrie 2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali.
  • Estimările meteorologice pentru săptămâna 5 - 12 decembrie arată temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile şi cantităţi de precipitaţii deficitare în regiunile nord-vestice şi la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.
  • În ultima săptămână de prognoză, 12 - 19 decembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.
ADVERTISING

Estimările meteorologice pentru intervalul 21 noiembrie - 19 decembrie 2022 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată - ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2002 - 2021. ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇