Codul roșu de caniculă a fost prelungit. Doar două județe nu sunt sub avertizare de temperaturi extreme

<span style="color:#990000;">Codul roșu</span> de caniculă a fost prelungit. Doar două județe nu sunt sub avertizare de temperaturi extreme

Codul roșu a fost prelungit, vineri, de Administrația Națională de Meteorologie. Astfel, canicula, temperaturile extrem de ridicate și disconfortul termic se vor manifesta și cel puțin în prima zi de weekend.

Iată actualizările făcute de meteorologi:

harta-meteo-17-august-2024
Foto: ANM

 COD GALBEN

Avem cod galben sâmbătă, 17 august, cu val de căldură și disconfort termic accentuat, în cele mai multe județe din țară.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură se va menține în centrul și nordul Crișanei, Maramureș, Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei și sud-vestul Dobrogei. Aici, temperaturile maxime vor fi în general de 34...37 de grade.

ADVERTISING

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local minimele vor fi de 18...20 de grade.

 COD PORTOCALIU

Sâmbătă, avem cod portocaliu de caniculă în nouă județe, inclusiv în București, care vine cu val de căldură, disconfort termic accentuat, dar și nopți tropicale.

Meteorologii spun că valul de căldură va persista în sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și centrul Munteniei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

ADVERTISING

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 38 de grade, iar minimele, de 20...22 de grade, vor caracteriza o noapte tropicală.

 COD ROȘU

Și codul roșu a fost prelungit. Sâmbătă, vor fi un val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

Potrivit meteorologilor, în aceste județe, valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade și izolat de 40 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

ADVERTISING

Minimele se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest.

Meteorologii mai spun că și în zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇