Cod portocaliu de ploi și vijelii în 12 județe. Vremea se răcește duminică în București

Cod portocaliu de ploi și vijelii în 12 județe. Vremea se răcește duminică în București

Au fost emise noi coduri de furtuni, pentru mare parte din țară.

Sâmbătă dimineață a intrat în vigoare un cod galben de vreme rea care expiră duminică, la ora 10:00.

Ne așteaptă un weekend ploios. Noi coduri galbene de ploi, vijelii și grindină

În schimb, tot astăzi intră în vigoare, la ora 12:00, un cod portocaliu privind cantități de ploi însemnate. Avertizarea expiră duminică dimineață, la ora 06:00.

Sunt vizate județele Sălaj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara (12).

ADVERTISING

Astfel, în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp, transmite Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

harta-1-2
Foto: Captură ANM

Totodată, duminică, de la ora 10:00, intră în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică. Aceasta expiră duminică seara, la ora 23:00.

ADVERTISING

”În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi în jumătatea de vest. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40…50 l/mp”, conform ANM.

harta-2-2
Foto: Captură ANM

Vremea se răcește în Capitală

ANM a emis și o prognoză specială pentru București. Pentru intervalul sâmbătă, ora 10:00 - duminică, ora 10:00, vremea se menține călduroasă.

ADVERTISING

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai accentuate spre seară și noaptea când va crește probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice (averse cu caracter torențial, posibil moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului).

ANM

Astfel, temperatura maximă va fi de 30-32 de grade, iar cea minimă de 17-18 grade.

Apoi, duminică se răcește. Prognoza pentru duminică, intervalul 10:00 - 23:00, arată că:

Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior. Cerul va fi temporar noros și, mai ales în prima parte a zilei, vor mai fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 27-28 de grade.

ANM

Vezi și:

Luna august va fi cald şi va ploua mult în unele zone. Cum va fi vremea în următoarele 30 de zile

Prognoza meteo până pe 23 august


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇