Cod galben pentru toată țara în weekend: Vântul atinge 70 km/h. La București, se răcește brusc de sâmbătă până duminică

Cod galben pentru toată țara în weekend: Vântul atinge 70 km/h. La București, se răcește brusc de sâmbătă până duminică

ANM a emis vineri două avertizări meteo de vreme rea pentru acest weekend.

Mai întâi avem o alertă de timp cod galben de ploi puternice, valabilă de vineri ora 12:00 până sâmbătă dimineaţa, la ora 8:00.

În vestul Carpaților Meridionali vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă de 20...25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte, transmite ANM.

ADVERTISING

Meteorologii precizează că vor fi ploi și descărcări electrice vineri după-amiază și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă local și în Oltenia.

image-12
Foto: ANM

O a doua avertizare de tip cod galben vizează întreaga țară şi este în vigoare de sâmbătă ora 8 până duminică la ora 15:00.

În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50..65 km/h și izolat peste 70 km/h.

În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte.

ADVERTISING

La munte vor fi rafale de 70...80 km/h, iar pe creste vor depăși 90....110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol, arată ANM.

image-13
Foto: ANM

Vreme deosebit de caldă la Bucureşti

Prognoza specială pentru Bucureşti arată că, până sâmbătă dimineață, vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime de 18...20 de grade. Cerul va avea înnorări și îndeosebi spre seară și noaptea vor fi intervale cu ploi și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Şi de sâmbătă până duminică la ora 15:00, vremea se va menține deosebit de caldă, cu maxime de 17...19 grade, dar vântul va avea intensificări de 50...55 km/h. Sâmbătă, mai ales în a doua parte a zilei, vor fi înnorări și e posibil să plouă.

ADVERTISING

În noaptea de sâmbătă spre duminică, cerul va fi variabil, iar minima în scădere va fi de 1...3 grade.

Duminică, vremea se va răci, iar temperaturile se vor apropia de normele perioadei, cu maxime de 11...12 grade. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab și moderat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇